Μετά τα πασχαλινά αυγά που θα φτιάξουμε, ας κάνουμε και μπισκότα με πασχαλινή διακόσμηση. Σας βάζω μια συνταγή που βρήκα, αλλά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα και υπέροχες φωτογραφίες.
και πασχαλινό λαγουδάκι cupcake!
Συνταγή για μπισκότα
Υλικά:
2 1/2 φλυτζάνια βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
Σπόροι από 1 βανίλια (ή 3 κουτ βανίλια)
5 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες:
1. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί στο μπολ με το μίξερ σε χαμηλή έως μέτρια ταχύτητα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν - για περίπου ένα λεπτό. Ξύστε κάτω από τις πλευρές του μπολ με μια πλαστική σπάτουλα και ανακατέψτε ξανά για λίγα δευτερόλεπτα περισσότερο.
2. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε αργά. Ξύστε κάτω από το μπολ με μια σπάτουλα σας τουλάχιστον μία φορά και ανακατέψτε ξανά.
3. Κόψτε να ανοίξει η βανίλιας σας και ξύστε έξω τους σπόρους, προσθέστε την στο μπολ. Εναλλακτικά, προσθέστε υγρό εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύετε για λίγο.
4. Κοσκινίστε τα ξηρά συστατικά. (Αλεύρι, μπέικιν πάουντερ,αλάτι).
5. Προσθέστε τα στο μπολ. Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα. Προσέξτε η ζύμη να μην είναι σκληρή.
6. Ανοίγετε τη ζύμη σε 2 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα. Τοποθετήστε σε ένα ταψί και μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
7. Στη συνέχεια ανοίγετε τη ζύμη περαιτέρω, εάν χρειαστεί, και κόψτε σχήματα μπισκότο.
8. Βάλτε τα μπισκότα σχήματα πίσω στο ψυγείο για 10 λεπτά έως 1 ώρα για να χαλαρώσει και πάλι. Θα κρατήσει το σχήμα τους καλύτερα όταν ψήνονται.
9. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175 ° C.
10. Ψήστε τα μπισκότα για 8-12 λεπτά ή μέχρι τις άκρες να ροδίσει. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του μπισκότου σας.
11. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και διακοσμείστε τα.
πηγή : http://sweetopia.net/
και πασχαλινό λαγουδάκι cupcake!
Συνταγή για μπισκότα
Υλικά:
2 1/2 φλυτζάνια βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
Σπόροι από 1 βανίλια (ή 3 κουτ βανίλια)
5 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες:
1. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί στο μπολ με το μίξερ σε χαμηλή έως μέτρια ταχύτητα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν - για περίπου ένα λεπτό. Ξύστε κάτω από τις πλευρές του μπολ με μια πλαστική σπάτουλα και ανακατέψτε ξανά για λίγα δευτερόλεπτα περισσότερο.
2. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε αργά. Ξύστε κάτω από το μπολ με μια σπάτουλα σας τουλάχιστον μία φορά και ανακατέψτε ξανά.
3. Κόψτε να ανοίξει η βανίλιας σας και ξύστε έξω τους σπόρους, προσθέστε την στο μπολ. Εναλλακτικά, προσθέστε υγρό εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύετε για λίγο.
4. Κοσκινίστε τα ξηρά συστατικά. (Αλεύρι, μπέικιν πάουντερ,αλάτι).
5. Προσθέστε τα στο μπολ. Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα. Προσέξτε η ζύμη να μην είναι σκληρή.
6. Ανοίγετε τη ζύμη σε 2 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα. Τοποθετήστε σε ένα ταψί και μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
7. Στη συνέχεια ανοίγετε τη ζύμη περαιτέρω, εάν χρειαστεί, και κόψτε σχήματα μπισκότο.
8. Βάλτε τα μπισκότα σχήματα πίσω στο ψυγείο για 10 λεπτά έως 1 ώρα για να χαλαρώσει και πάλι. Θα κρατήσει το σχήμα τους καλύτερα όταν ψήνονται.
9. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175 ° C.
10. Ψήστε τα μπισκότα για 8-12 λεπτά ή μέχρι τις άκρες να ροδίσει. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του μπισκότου σας.
11. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και διακοσμείστε τα.
πηγή : http://sweetopia.net/
Καλά τρελάθηκα με τις φωτογραφίες του μπλογκ σου!! Μπράβο σου!! Οσο για την συνταγή, ωραία φαίνεται, θα την δοκιμάσω!! Φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!!!Και οι φωτογραφίες είναι εκπληκτικές!!!!!Καλή σου ημέρα και καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφή