Χθες λόγω της ημέρας έφτιαξα ένα γλυκάκι, Πάστα Φλώρα. Είχα πολλά χρόνια να κάνω, από τα φοιτητικά μου χρόνια, μαζί με τις φίλες - συγκάτοικοι μου. Δεν θυμόμουν καν ποια συνταγή χρησιμοποιούσαμε κι έτσι δοκίμασα πρώτη φορά αυτή εδώ. Την επόμενη φορά ίσως κάνω κάποια παραλλαγή, θα ήθελα την ζύμη λίγο πιο τραγανή. Μαρμελάδα έβαλα φράουλα, δεν είχα όμως σπιτική. Ήταν ένα γλυκό της τελευταίας στιγμής.
Υλικά:
1 κούπα βούτυρο.
2 αυγά.
2 κουταλιές κονιάκ.
1/3 της κούπας ζάχαρη.
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 κουταλάκι βανίλια.
1 κουταλάκι baking powder.
250γρ. μαρμελάδα ότι φρούτο θέλετε.
Προετοιμασία:
Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει σε ένα μπολ, στη συνέχεια ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και το κονιάκ. Προσθέτετε το αλεύρι, το baking powder και την βανίλια. Αφού γίνει μαλακιά η ζύμη, στρώνετε τα 2/3 της σε ένα ταψάκι ή ταρτιέρα. Απλώνετε την μαρμελάδα και στη συνέχεια την υπόλοιπη ζύμη την κόβετε σε λωρίδες και στολίζετε την επιφάνεια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά.
Ωωχ, τι ωραία που φαίνεται... Λαχταριστή, λαχταριστή! Τι κρίμα που είσαι τόσο μακρυά, Χριστίνα μου... Θα ερχόμουν για καφέ! Χα χα!
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ βρε κοριτσι..τι μας εκανες..πω πω..ειναι πραμα..να σε καλα..ομορφη βδομαδα..φιλια
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις έγραψα τη συνταγή!..όταν επιστρέψω σπίτι,θα τη δοκιμάσω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω πάστα φλώρα!!
φιλάκια κοριτσάκι!