9.12.10

Ευβοιώτικα τυροπιτάρια!






Επιτέλους βάζω αυτή τη συνταγή,τόσο καιρό την παλεύω,την περιμένουν οι φιλενάδες!!

Υλικά για τη ζύμη

300γρ νερό

24γρ λάδι

6γρ αλάτι

560γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

24γρ ζάχαρη

5γρ μαγιά

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε με το χέρι ή στο μίξερ. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 30-45' λεπτά σε ζεστό μέρος και να φουσκώσει, ξαναζυμώνουμε για λίγο. Σε αλευρωμένο πάγκο την χωρίζουμε σε 12 ίσα μέρη,ανοίγουμε φύλλα διαμέτρου 20-25εκ (περίπου όσο ένα πιάτο φαγητού).

Για τη γέμιση

4 αυγά

400γρ φέτα(μπορούμε να βάλουμε και λίγο τριμμένο κασέρι)

Φτιάχνουμε τα τυροπιτάρια ως εξής... φύλλο- γέμιση-φύλλο-γέμιση-φύλλο (δλδ 3 φύλλα με γέμιση ενδιάμεσα). Σε τηγάνι ανάλογης διαμέτρου βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και γυρίζουμε με ένα πιάτο ώστε να τηγανιστεί κι από τις δύο πλευρές. προσεκτικά βγάζουμε το τυροπιτάρι και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σημείωση

Με καλά λαδωμένα φύλλα μπορεί να ψηθεί και στο φούρνο.

1 σχόλιο:

  1. Μες το μυαλό μου είσαι;;
    Έψαχνα ακριβώς μια τέτοια συνταγή..λατρεύω τα παραδοσιακά τυροπιτάρια,τόσο πολύ!
    Ενα γρήγορο γεύμα και πολύ θρεπτικό!
    Παίρνω χαρτί και μολύβι!
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!