Επιτέλους βάζω αυτή τη συνταγή,τόσο καιρό την παλεύω,την περιμένουν οι φιλενάδες!!
Υλικά για τη ζύμη
300γρ νερό
24γρ λάδι
6γρ αλάτι
560γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
24γρ ζάχαρη
5γρ μαγιά
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε με το χέρι ή στο μίξερ. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 30-45' λεπτά σε ζεστό μέρος και να φουσκώσει, ξαναζυμώνουμε για λίγο. Σε αλευρωμένο πάγκο την χωρίζουμε σε 12 ίσα μέρη,ανοίγουμε φύλλα διαμέτρου 20-25εκ (περίπου όσο ένα πιάτο φαγητού).
Για τη γέμιση
4 αυγά
400γρ φέτα(μπορούμε να βάλουμε και λίγο τριμμένο κασέρι)
Φτιάχνουμε τα τυροπιτάρια ως εξής... φύλλο- γέμιση-φύλλο-γέμιση-φύλλο (δλδ 3 φύλλα με γέμιση ενδιάμεσα). Σε τηγάνι ανάλογης διαμέτρου βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και γυρίζουμε με ένα πιάτο ώστε να τηγανιστεί κι από τις δύο πλευρές. προσεκτικά βγάζουμε το τυροπιτάρι και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σημείωση
Με καλά λαδωμένα φύλλα μπορεί να ψηθεί και στο φούρνο.
Μες το μυαλό μου είσαι;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΈψαχνα ακριβώς μια τέτοια συνταγή..λατρεύω τα παραδοσιακά τυροπιτάρια,τόσο πολύ!
Ενα γρήγορο γεύμα και πολύ θρεπτικό!
Παίρνω χαρτί και μολύβι!
Καλό βράδυ!!