9.5.11

Φτιάχνω μόνη μου...


Το καλοκαίρι έρχεται,ήρθε η ώρα να προετοιμαστούμε,να περιποιηθούμε λίγο τον εαυτό μας... φτιάχνοντας κρέμες και μάσκες προσώπου γρήγορα κι εύκολα...

Λιπαρές Επιδερμίδες

Δυστυχώς δεν έχουμε γεννηθεί όλες οι γυναίκες με αλαβάστρινη και αψεγάδιαστη επιδερμίδα, με αποτέλεσμα πολλές από εμάς να ταλαιπωρούνται από λιπαρότητα και γυαλάδα, που οφείλονται στην έντονη έκκριση σμήγματος, τα στίγματα και τους ανοιχτούς πόρους. Σίγουρα δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση, αλλά με τα σωστά προϊόντα τα αποτελέσματα θα είναι πολύ θετικά. Το μακιγιάζ παίζει μεγάλο ρόλο, καθώς και η πούδρα που θα επιλέξεις για το πρόσωπό σου.

Καταρχήν, θα πρέπει να προσέξεις να μην επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου με διάφορα προϊόντα, διότι αυτό μπλοκάρει τους πόρους.
Όταν αγοράζεις τα καλλυντικά σου, θα πρέπει να προσέχεις στη συσκευασία να αναγράφονται τα παρακάτω: «oil free» (ώστε να μην προκαλεί λιπαρότητα), «non comedogenic» (ώστε να μην προκαλεί μαύρα στίγματα) και «ματ αποτέλεσμα» (ώστε να μην αφήνει γυαλάδες στο ήδη ταλαιπωρημένο πρόσωπό σας).
Η επίσκεψη σε κάποιο δερματολόγο κρίνεται επίσης ως απαραίτητη, μιας και εκείνος θα σας προτείνει κάποια προϊόντα, ικανά να αναδομήσουν την επιδερμίδα σας.

Μάσκες καθαρισμού

οι οποίες λειτουργούν σε συνεργεία με τα υπόλοιπα προϊόντα καθημερινού καθαρισμού της επιδερμίδας, επιτυγχάνοντας το βαθύτερο καθαρισμό της.
Χάρη στην εφαρμογή τους μία-δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας, απομακρύνουν τη σκόνη, το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους, μειώνουν τα αντιαισθητικά μαύρα στίγματα και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ακμής.

Μάσκες απολέπισης

για την απαλότερη απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος, όταν έχουμε να κάνουμε με ευαίσθητες επιδερμίδες που ερεθίζονται με τη συνηθισμένη μηχανική απολέπιση.
Απλώνονται ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο, όχι κοντά στα μάτια, και αφού στεγνώσουν, αφαιρούνται σαν αυτοκόλλητο, παρασύροντας μαζί τους νεκρά κύτταρα, σκόνη και σμήγμα.

Μάσκες ενυδάτωσης

για την άμεση ανακούφιση από την έλλειψη υγρασίας στο δέρμα, την επαναφορά της απαλότητας, της ελαστικότητας και της λείας υφής στις πιο ξηρές ή αφυδατωμένες επιδερμίδες.
Ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας, μπορεί να χρησιμοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, μία φορά την εβδομάδα ή κάθε δέκα ημέρες, στις επιδερμίδες με τάση για ξηρότητα, ενισχύοντας τη δράση των καθημερινών προϊόντων ενυδάτωσης, ή σε περιόδους όπου το δέρμα αφυδατώνεται έντονα, όπως τους καλοκαιρινούς μήνες, σε συνδυασμό με τον ήλιο και τη θάλασσα, ή το χειμώνα που το πολύ κρύο μειώνει τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας.

Μάσκες με αντιρυτιδική και συσφιγκτική δράση

για τη λείανση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, την τόνωση του προφίλ του προσώπου, πριν από μια σημαντική έξοδο ή σε εβδομαδιαία βάση για την καλύτερη αντιμετώπιση, αλλά και πρόληψη των σημείων γήρανσης και κούρασης ύστερα από μια κοπιαστική ημέρα ή πριν από μια σημαντική εμφάνιση.

Μάσκες λάμψης

για τη γρήγορη βελτίωση της όψης του προσώπου.
Οι συγκεκριμένες μάσκες έχουν σύνθεση που περιέχει συστατικά απ' όλες τις προηγούμενες μάσκες που αναφέραμε, εκτός από τις μάσκες καθαρισμού, και χαρίζουν στην επιδερμίδα λεία και απαλή υφή, λάμψη και φωτεινότητα, μειώνουν την ανάγλυφη υφή των γραμμών και των ρυτίδων.
Είναι από τις μάσκες που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθημερινά.

Μάσκες ματιών

για την ανακούφιση τους από το πρήξιμο, τις «σακούλες», τους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες στην περιοχή των ματιών, στην οποία τις περισσότερες φορές, αντενδείκνυνται η χρήση άλλων μασκών περιποίησης.
Εφαρμόζονται με τη μορφή αυτοκόλλητων ταινιών και θυμίζουν αρκετά τις γνωστές μας κομπρέσες.

Θρεπτική μάσκα με αβοκάντο και μέλι

Υλικά:
1/4 αβοκάντο
1 κουτ. του γλυκού Μέλι
2 κουτ. του γλυκού Ζωντανό γιαούρτι
Δύο σταγόνες Άρωμα γιασεμιού
Ένα απαλό ύφασμα
Ετοιμασία: Λιώστε το αβοκάντο με ένα πηρούνι και προσθέστε ένα κουταλάκι της σούπας μέλι και 2 κουταλάκια γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε δύο σταγόνες από το άρωμα γιασεμιού. Ανακατέψτε πάλι και αφήστε το μείγμα για 5 λεπτά. Βάλτε την μάσκα στο πρόσωπό σας και απλώστε την ώστε να γίνει λεπτή σε όλο το πρόσωπο. Αφήστε την για δέκα λεπτά να δράσει και μετά βγάλτε την με ένα απαλό ύφασμα και άφθονο χλιαρό νερό.

Μάσκα με ακτινίδιο για καθαρισμό και θρέψη

Για καθαρισμό: Κόψτε ένα ή δύο ακτινίδια σε μικρά κομμάτια και λιώστε τα στο μίξερ. Εφαρμόστε το μείγμα κατευθείαν στο πρόσωπο. Αυτό θα το απολεπίσει και θα το καθαρίσει έτσι ώστε να δείχνει απαλό και λείο. Αν σας τσούξει λίγο μην ανησυχήσετε. Σημαίνει ότι τα οξέα του χυμού του δρουν στην απολέπιση του δέρματος. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας μετά από 15 λεπτά και βάλτε ενυδατική κρέμα της αρεσκείας σας.

Για θρέψη: Θα χρειαστείτε ένα ακτινίδιο, μία μπανάνα και ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας και εφαρμόστε το μείγμα για 15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά με άφθονο χλιαρό νερό.

Μάσκα Μήλου

Το μήλο περιέχει ένζυμα που αποδεσμεύουν όλα τα νέκρα κύτταρα από την επιδερμίδα αφήνοντάς την λαμπερή και λεία. Είναι επίσης πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες (άλατα, βιταμίνες Α και C) που συντελούν στην φυσική διέγερση του κολλαγόνου

Για τόνωση: Κόψτε και πολτοποιείστε ένα ολόκληρο μήλο και προσθέστε 2 κουταλιές ροδόνερο. Απλώστε το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αν θέλετε στο τέλος βάλτε και ενυδατική κρέμα.
Για την ακμή: Βράστε ένα μήλο και έπειτα πολτοποιήστε το. Προσθέστε 2 κουταλιές άπαχο γιαούρτι φρέσκο και ανακατέψτε καλά. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και στον λαιμό για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
Για τα εγκαύματα από τον ήλιο: Βράστε και πολτοποιήστε ένα μήλο και αφήστε το να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Προσθέστε λίγο μέλι και ανακατέψτε το μέχρι να γίνει μείγμα. Απλώστε σαν μάσκα στην πάσχουσα περιοχή και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά.

Μάσκα με γιαούρτι και μέλι για πλήρη ενυδάτωση

Από τις πιο απλές και παράλληλα ευεργετικές συνταγές. Θα χρειαστείτε μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι (όχι 0%) και μια αντίστοιχη κουταλιά μέλι, που καλό θα είναι να το έχετε ζεστάνει λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων για να ρέει. Ανακατεύετε μαζί τα δύο υλικά και απλώνετε το μείγμα στο πρόσωπο. Το αφήνετε για ένα τέταρτο περίπου και το αφαιρείτε με χλιαρό νερό. Αν η επιδερμίδα σας είναι υπερβολικά ξηρή, τότε μπορείτε να διπλασιάσετε την ποσότητα του μελιού. Για λιπαρές επιδερμίδες συνίσταται και η προσθήκη μερικών σταγόνων από λάιμ.

Μάσκα με άργιλο και κρέμα γάλακτος κατά της λιπαρότητας

Υλικά:
1 κουταλιά άργιλος
1 κουταλάκι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
Ετοιμασία: Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα παχύ μείγμα και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το ελαιόλαδο για να βελτιώσετε την υφή. Βάλτε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε το να δράσει για 20', κατόπιν αφαιρέστε με χλιαρό νερό. Ο άργιλος βοηθάειτον καθαρισμό και στην απαλλαγή από το σμήγμα. Η κρέμα γάλακτος έχει μαλακτικές ιδιότητες και το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Α και Ε.

Μάσκα Προσώπου με Σταφύλια (Λιπαρά Δέρματα)

1 μικρό τσαμπί Σταφύλια

Μερικές κουταλιές Αμύγδαλα τριμμένα (σχεδόν σκόνη)

Ξεχωρίζουμε τις ρόγες από το τσαμπί και τις βάζουμε στο Μπλέντερ. Τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε το αλεύρι από τα αμύγδαλα μέχρι να γίνει ένας πολτός αρκετά σφιχτός.

Απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο (μπορούμε να το έχουμε καθαρίσει με ένα βαμβάκι βουτηγμένο στον χυμό από άλλα σταφύλια).

Αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να στεγνώσει και ξεπλένουμε με νερό. Απλώνουμε την κρέμα μας.

Βούτυρο για τα Χείλια

5γρ. Κερί Μέλισσας
70γρ.Βούτυρο Κακάο
5ml Αμυγδαλέλαιο η Λάδι Καρότου η Σιτέλαιο
2-3 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Λεμόνι η Μανταρίνι η Γκρέιπ Φρουτ

Λιώνουμε τα τρία πρώτα υλικά μαζί σε φούρνο Μικροκυμάτων
η σε Μπαιν Μαρί ανακατεύομε καλά και λίγο πριν το βάλουμε στο
δοχείο μας προσθέτουμε τα Αιθέρια Έλαια.

Ενυδατική κρέμα προσώπου με λάδι από Αβοκάντο, πολύ χρήσιμη για το χειμώνα

Κρέμα Υδατική με Λάδι Αβοκάντο
10γρ Μελισσοκέρι
10 γρ Βούτυρο Κακάο
30ml (2 κουτ. σούπας) Λάδι Αβοκάντο
60ml Αμυγδαλέλαιο
5γρ Λεκιθίνη Σκόνη Διαλυμένη σε
60ml ζεστό νερό
2 σταγόνες Χαμομήλι Μπλε
5 σταγόνες Γεράνι

α) Λιώνουμε τα στερεά υλικά μαζί σε Μπεν Μαρί
β) Διαλύουμε την Λεκιθίνη στο ζεστό Νερό
γ) Προσθέτουμε το Νερό(+Λεκιθίνη) σιγά σιγά στα Λάδια μας και ανακατεύουμε πρώτα με το χέρι και μετά με το Μιξεράκι του Φραπέ
Θα γίνει μία κρέμα σαν σφιχτή σαντιγί
Πριν την ρίξουμε στα βάζα προσθέτουμε τα Αιθέρια Ελαια και ανακατεύουμε ελαφρά.
Η κρέμα θα έχει ένα χρώμα ανοιχτό πράσινο και μπορούμε να την χρησιμοποιούμε πρωί-βράδυ

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα Αιθέρια έλαια κατά περίπτωση.

Μάσκα Για αναζωογόνηση
Ανακατέψτε τον πολτό 1/4 ώριμου πεπονιού με 3 κουταλιές της σούπας άμυλο ρυζιού (θα το βρείτε στα καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής) ώστε το μείγμα να γίνει πιο συμπαγές. Απλώστε την στο πρόσωπο για 20 λεπτά και ξεβγάλτε με δροσερό νερό. Είναι ιδανική για κουρασμένες και αφυδατωμένες επιδερμίδες.

Μάσκα Για την αφυδάτωση

Λιώστε ένα αβοκάντο και ανακατέψτε το καλά με ½ φλιτζάνι μέλι, το χυμό ½ λεμονιού -για να μη μαυρίσει- και μία κουταλιά πλήρους κρέμας γάλακτος. Απλώστε το μείγμα σε καθαρή επιδερμίδα και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.
Προσοχή: Η αποτελεσματικότητα αυτής της φροντίδας εξαρτάται από το πόσο ώριμο είναι το αβοκάντο.

Μάσκα Για τις ευαισθησίες

Ανακατέψτε πολύ καλά στο μπλέντερ ή με το χέρι 1 φλιτζάνι γιαούρτι με ½ φλιτζάνι πληγούρι. Απλώστε το μίγμα σε καθαρή επιδερμίδα και αφήστε το για 10 λεπτά. Ξεβγάλτε καλά με το φρέσκο χυμό ενός ροδάκινου.


Μάσκα Για τις κοκκινίλες

Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας άσπρη άργιλο (θα τη βρείτε στα καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής), 1 κουταλάκι αγνό παρθένο ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι κρέμα γάλακτος και 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού (με τη συγκεκριμένη σειρά). Απλώστε το μείγμα σε καθαρή επιδερμίδα για 20 λεπτά. Ξεβγάλτε με μεταλλικό νερό.


Μάσκα Για λάμψη

Λιώστε έξι κομμάτια κουβερτούρα (επιλέξτε κάποια με περιεκτικότητα 80% κακάο) σε μπεν μαρί και ανακατέψτε τα ώστε να αποκτήσουν την υφή κρέμας. Συμπληρώστε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο από λουλούδι πορτοκαλιού (στα φαρμακεία) ή απλά από ένα πορτοκάλι και απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο όσο είναι χλιαρή και με τη βοήθεια ενός πινέλου. Αφήστε την για 5 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό μέχρι να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα. Ολοκληρώστε με άφθονο κρύο νερό και επαναλάβετε τη φροντίδα μία φορά την εβδομάδα.

Μάσκα Για τη λιπαρότητα

Ανακατέψτε στο μπλέντερ 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και 3 μεγάλες φράουλες. Απλώστε το μείγμα σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα και χαλαρώστε για περίπου 10 λεπτά έως ότου το μείγμα ν' αρχίσει να στεγνώνει. Ξεβγάλτε με άφθονη ποσότητα νερού βρύσης.

Μάσκα Για φυσικό λίφτινγκ

Ανακατέψτε το χυμό από ½ λεμόνι, μία κουταλιά της σούπας μέλι, 1 ασπράδι αυγού και μία κουταλιά της σούπας τριμμένο μήλο. Με τη βοήθεια ενός πινέλου απλώστε το μείγμα σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα. Αφήστε το για 15 λεπτά. Θα νιώσετε σταδιακά την επιδερμίδα σας να «τραβάει». Ξεβγάλτε με άφθονο κρύο νερό. Κάντε αυτή τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό πριν το μακιγιάζ. Η επιδερμίδα σας θα δείχνει άψογη και τονωμένη.

ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ
Το μακιγιάζ κάνει καλό στην εμφάνιση, αλλά κακό στο δέρμα, αν παραμένει επάνω του κατά τις βραδινές ώρες του ύπνου και το εμποδίζει να αναπνέει. Γι' αυτό μην αμελείτε ποτέ να το αφαιρέσετε πριν κοιμηθείτε.


Για κανονικά δέρματα. Βυθίζετε ένα βαμβάκι για λίγο σε γάλα, το στραγγίζετε ελαφρά και το βρέχετε στη συνέχεια με λίγο ηλιέλαιο. Αφαιρείτε όλο το μέικ απ από το πρόσωπό σας, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί με καθαρό βαμβάκι. Αφήνετε το μείγμα γάλακτος - ελαίου να επιδράσει στην επιδερμίδα σας και στη συνέχεια ξεπλένετε το πρόσωπό σας.


Για ξηρά δέρματα. Ανακατεύετε 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα με δύο κουταλιές της σούπας χαμομήλι (ρόφημα). Χρησιμοποιώντας και πάλι βαμβάκι, καθαρίζετε προσεκτικά όλο το πρόσωπο από τα προϊόντα μακιγιάζ. Ξεπλένετε την επιδερμίδα με άφθονο χλιαρό νερό.

Για λιπαρά δέρματα. Ανακατεύετε 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα με ρόφημα από άνθη και φύλλα πασχαλιάς (βράζετε μια χούφτα άνθη με λίγα φύλλα σε μισό λίτρο νερό -αφήνετε 20', φιλτράρετε και είναι έτοιμο). Ντεμακιγιάρετε όλο το πρόσωπο με απαλό βαμβάκι και στη συνέχεια το ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό

ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Το δέρμα του προσώπου μας χάνει με το χρόνο και τις "επιθέσεις" του περιβάλλοντος αρκετή από την πολύτιμη υγρασία του. Ευτυχώς υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να του τη δώσουμε πίσω.

Για κανονικά δέρματα. Ανακατεύετε μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι με ένα κουταλάκι του γλυκού αραβοσιτέλειο. Απλώνετε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και το αφήνετε να επιδράσει λίγη ώρα. Στη συνέχεια αφαιρείτε με χλιαρό νερό όσο μείγμα περίσσεψε, δεν απορροφήθηκε δηλαδή από το δέρμα.

Για ξηρά δέρματα. Ανακατεύετε μια κουταλιά ελαφρύ γιαούρτι με ένα ασπράδι αυγού και λίγες σταγόνες ξίδι από φρούτα (μήλα, φραμπουάζ κ.λπ.). Απλώνετε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια του προσώπου και την αφήνετε να ενεργήσει όσο νιώθετε ότι χρειάζεται το δέρμα σας. Ξεπλένετε καλά με άφθονο χλιαρό νερό.

Για λιπαρά δέρματα. Αναμειγνύετε τρεις κουταλιές της σούπας γιαούρτι με έναν κρόκο αυγού, μια κουταλιά σαντιγί (κρέμα γάλακτος χτυπημένη με ζάχαρη), μισή κουταλιά μηλόξιδο και μισή κουταλιά φρέσκο χυμό ντομάτας. Προσθέτετε και μια κουταλιά της σούπας μέλι, το οποίο έχετε ζεστάνει μέχρι να γίνει αρκετά ρευστό. Επειδή η κρέμα αυτή χρειάζεται αρκετό χρόνο για να επιδράσει ευεργετικά στο δέρμα, καλό είναι να τη χρησιμοποιήσετε ως κρέμα νυκτός. Τη βάζετε δηλαδή αποβραδίς και ξεπλένετε την άλλη μέρα το πρωί το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ από τυχόν υπολείμματα.


ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ
Για υπέροχη, νεανική, λαμπερή επιδερμίδα δοκιμάστε μια φορά το μήνα μια από τις παρακάτω μάσκες ομορφιάς. Φτιάχνονται εύκολα, θέλουν μόνο 10 λεπτά εφαρμογή και κάνουν θαύματα. κρατήστε τις μακριά από την περιοχή των ματιών και ξεπλύνετέ τις με άφθονο κρύο νερό.

Με μπανάνα και κουάρκ. Αν το δέρμα σας είναι ξηρό, πολτοποιήστε μια ώριμη μπανάνα, ανακατέψτε τη με μια κουταλιά της σούπας φρέσκο τυρί κουάρκ (και το ανθότυρο κάνει τη δουλειά του) και ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι jojoba και εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπο.

Με μέλι και κουάρκ. Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, μια κουταλιά της σούπας κουάρκ με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και δύο κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα, ανακατεμένα μεταξύ τους, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται η επιδερμίδα σας για να ζωντανέψει.

Με γάλα και κονιάκ. Μήπως το δέρμα σας δείχνει χλωμό, άτονο και καταβεβλημένο; Δεν έχετε παρά να ζεστάνετε σε ένα κατσαρολάκι ένα φλιτζάνι γάλα με ένα κουταλάκι του γλυκού κονιάκ και ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και να το εφαρμόσετε χρησιμοποιώντας κομπρέσες στο πρόσωπό σας.

Καθαρισμός προσώπου με γιαούρτι

Για κανονικά δέρματα - μια δόση (πρέπει να χρησιμοποιηθεί άμεσα)

μια φράουλα λιωμένη
μια κουταλιά σούπας γιαούρτι ολόπαχο
μια σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντα

Ανακατεύουμε τα υλικά. Βρέχουμε το πρόσωπο (και το λαιμό) με ζεστό νερό και το καθαρίζουμε επί ένα λεπτό με το φραουλένιο γαλάκτωμα με κυκλικές κινήσεις. Ξεβγάζουμε με ζεστό νερό.

Για λιπαρά δέρματα (1η συνταγή) - μια δόση (πρέπει αν χρησιμοποιηθεί άμεσα)

μια κουταλιά σούπας γιαούρτι με λίγα λιπαρά
ένα κουταλάκι περίπου χυμό λεμονιού
μια σταγόνα αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο

Ανακατεύουμε τα υλικά. Βρέχουμε το πρόσωπο (και το λαιμό) με ζεστό νερό και το καθαρίζουμε επί ένα λεπτό με το φραουλένιο γαλάκτωμα με κυκλικές κινήσεις. Ξεβγάζουμε με ζεστό νερό. (και το λαιμό)

Για λιπαρά δέρματα (2η συνταγή) - διατηρείται μια βδομάδα στο ψυγείο.

125 γρ. γιαούρτι λίγα λιπαρά
125γρ. νερό
2 κουταλιές σούπας ξερά άνθη λεβάντας
1 κουταλιά σούπας μέντα ξερή

ανακατεύουμε σε γυάλινο βαζάκι και αφήνουμε τα υλικά μια νύχτα στο ψυγείο για να "τραβήξουν". το πρωί σουρώνουμε, βάζουμε σε γυάλινο βαζάκι και το χρησιμοποιούμε πρωί βράδυ. Πώς; βρέχουμε το πρόσωπο με ζεστό νερό, βάζουμε μπόλικο από το μείγμα σε ένα με το οποίο καθαρίζουμε το πρόσωπο μα κυκλικές κινήσεις. στο τέλος ξεβγάζουμε με ζεστό νερό.

Peeling για λιπαρά δέρματα

Ένα ελαφρύ πίλινγκ που μπορείτε να χρησιμοποιείτε όσο συχνά θέλετε

200 γρ. βρώμη (κουάκερ)
75 γρ. αμύγδαλα τρίμα
2 κουταλιές σούπας άνθη λεβάντας αποξηραμένα
1 κουταλιά σούπας μέντα αποξηραμένη
60 γρ. άργιλο πράσινη

Παίρνουμε τη βρώμη και τη λεβάντα και τις αλέθουμε σε μπλεντερ κάτι ή ανάλογο. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και με τα χέρια μας τρίβουμε τη μέντα. Ρίχνουμε και την άργιλο. Ανακατεύουμε. Φυλάμε το μείγμα σε αεροστεγές κουτάκι. Όταν θέλουμε να κάνουμε πίλινγκ παίρνουμε μια κουταλιά σούπας και το ανακατεύουμε με δυο τρεις κουταλιές νερό να γίνει μια πάστα. Τρίβουμε το καθαρισμένο πρόσωπό μας με την πάστα και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Θεραπεία για την κυτταρίτιδα

Έχετε ακούσει για εκείνες τις θεραπείες που σας τυλίγουν σε ζελατίνα; (ναι, ή κανονική ζελατίνα που τυλίγουμε τρόφιμα κτλ)

Πως βοηθάει η ζελατίνα; Σε συνδυασμό με τα σωστά υλικά βοηθάει στην αποτοξίνωση των κυττάρων, στην μείωση της κατακράτησης υγρών και αφήνει την επιδερμίδα λεία και απαλή.
Θαλασσινό αλάτι: συνίσταται να κάνετε ένα πεντάλεπτο ζεστό ντους με θαλασσινό αλάτι πριν από κάθε τύλιγμα σας. Το θαλασσινό αλάτι βοηθάει στην μείωση της κατακράτησης υγρών και στην αποτοξίνωση.
Φύκια :
Αγοράστε μια μάσκα με φύκια από το φαρμακείο ή κάποιο κατάστημα με φυτικά είδη ή είδη περιποίησης. Απλώστε την κρέμα σε όλο το σώμα και μετά τυλιχτείτε στην ζελατίνα. Γύρω από την περιοχή αυξήστε την θερμοκρασία είτε με μια θερμή πετσέτα είτε με ένα σεσουάρ μαλλιών. Χαλαρώστε και περιμένετε 10-20 λεπτά. Βγάλτε την ζελατίνα και ξεπλύνετε καλά την μάσκα με χλιαρό νερό.
Δοκιμάστε την συνταγή με γκρέιπφρουτ

Υλικά
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
½ κούπα χυμό γκρέιπφρουτ κατά προτίμηση φρέσκο
1 κ. σούπας θυμάρι

Διαδικασία:

Ετοιμάζουμε το μείγμα και το τρίβουμε στις προβληματικές περιοχές κάνοντας μασάζ για μερικά λεπτά. Το καλύπτουμε με την ζελατίνα. Το ζεσταίνουμε με μια θερμή πετσέτα ή με μια θερμοφόρα ή με το σεσουάρ για τα μαλλιά. Και μετά από 10 με 20 λεπτά το ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό.

Μάσκα προσώπου με καφέ και κακάο
Η μάσκα αυτή συνδυάζει την πλούσια υφή του γάλακτος και του κακάο με την συσταλτική δράση του καφέ. Ιδανική για κανονικές και λιπαρές επιδερμίδες.

Υλικά:
4 κουτ σούπας λεπτό αλεσμένο καφέ
4 κουτ σούπας σκόνη κακάο
8 κουτ σούπας πλήρες γάλα ή κρέμα

Διαδικασία:
Ανακατέψτε μαζί τον καφέ και το κακάο. Προσθέστε και το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Απλώστε την μάσκα σε καθαρό και στεγνό πρόσωπο, αποφεύγοντας τα μάτια και το στόμα. Αφήστε την για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.




5 σχόλια:

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!