15.3.12

Παράθυρο με θέα !!

Το περβάζι είναι ένα μέρος του παραθύρου λειτουργικό, μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί τόσο για την αποθήκευση όσο και τη διακόσμηση. Χρησιμοποιείται συχνά για γλάστρες και λουλούδια, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες χρήσεις για αυτό το ηλιόλουστο σημείο του σπιτιού.
Αν ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος,μπορεί να μετατραπεί σε καθιστικό παράθυρο. Είναι ιδανικό για ξεκούραση, να διαβάσετε ένα βιβλίο, ή να ρεμβάσετε τη θέα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μαξιλάρι και μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια..(να σας θυμίσω την ανάρτηση με τις θέσεις στο παράθυρο.)
 Η πιο συνηθισμένη χρήση του παραθύρου είναι γλάστρες, βάζα με λουλούδια. Είναι μια πολύ καλή λύση τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. Επιλέξτε ίδιο ή διαφορετικό μέγεθος φυτά που ταιριάζουν ή κάνουν ωραία αντίθεση το ένα με το άλλο με το χρώμα ή το ύψος. Μπορείτε να πάτε για μινιμαλιστική άποψη με μία μόνο γλάστρα.
Εκτός από όμορφα λουλούδια ένα περβάζι μπορεί να είναι διακοσμημένο με βιτρό υαλικά, κεριά, καθρέφτες, κορνίζες, σουβενίρ και άλλα πράγματα. Το κλειδί για ένα κομψό περβάζι είναι να οργανώσετε τις διακοσμήσεις του σημείου εκείνου με έναν ορισμένο τρόπο. Αν είναι γυάλινα βάζα να επιλέξετε το ίδιο χρώμα και βάζα σε διάφορα ύψη και πλάτη, αν είναι πολλά μικρά αντικείμενα γύρω τους να υπάρχει ένα μεγαλύτερο σε κεντρικό σημείο.
Ορίστε μερικές ιδέες...

 φωτογραφίες: www.interiorholic.com
 Μπορείτε να με βρείτε και στη σελίδα μου στο facebook... Create the Style

 

6 σχόλια:

  1. Λατρεύω τα περβάζια κι επειδή δεν είχε στο σπίτι μας, πρόσθεσα ραφάκια κάτω από τα παράθυρα! Προσδίδουν άλλον αέρα στο χώρο, με χρώμα, ζωντάνια, βαζάκια, κηροπήγια, λουλούδια, απλά τέλεια!! Υπέροχες φωτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τα ειχαμε σε εκτιμηση τα πρεβαζια νομιζω τοσο πολυ...Εχουμε ξεκινησει ομως να τα στολιζουμε οσοι εχουμε...Καταπληκτικη αναρτηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο άρθρο!Λατρεύω τα περβάζια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χριστίνα έχεις ένα πολύ όμορφο μπλόγκ με πολύ ενδιαφέρουσες αναρτήσεις! Από δω και στο εξής θα σε παρακολουθώ μέσω bloglovin'!
    Καλή σου μέρα και θα τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Όλγα!!Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!θα τα λέμε συχνά!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα κ καλο μήνα!! Με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο θέμα κ βρήκα το μπλογκ σου! Θα τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!