Έναν σοκολατένιο πειρασμό που είχα να το φτιάξω από τα φοιτητικά μου χρόνια, δεν είχα τη συνταγή, δεν θυμόμουν τίποτα άλλο, εκτός από το υπέροχο γλάσο, που κάνει την διαφορά. Η συγκάτοικος μου από εκείνα τα χρόνια, Μένια, μου την έστειλε πριν λίγες μέρες και την ίδια μέρα την δοκίμασα!!
Εύκολη, γρήγορη και πολύ πολύ νόστιμη!
Κέικ Σοκολάτας Σεράνο
Υλικά:
250γρ. βούτυρο
2 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη
8 κουτ.σούπας νερό
1 κουτ. σούπας κονιάκ
1 βανίλια
4 κουτ. σούπας κακάο
6 αυγά
1 1/2 φλιτζ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κουτ.γλυκού baking powder
Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις το φούρνο, στους 170C κ βουτυρώνεις ταψί μεσαίου μεγέθους.
Βάζεις σε κατσαρόλα να βράσουν για λίγο τα 6 πρώτα υλικά, βούτυρο, ζάχαρη, νερό, κονιάκ, βανίλια, κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνεις το μείγμα να κρυώσει, χωρίζεις τα ασπράδια από τους κρόκους.
Αφού κρυώσει το μείγμα, προσθέτεις τους κρόκους, ανακατεύεις καλά κ αφαιρείς ένα φλιτζάνι τσαγιού για το γλάσο.
Χτυπάς τα ασπράδια μαρέγκα.
Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτεις το αλεύρι, το baking κ τη μαρέγκα, και ανακατεύεις χαλαρά.
Το ψήνεις για 35'-40' στους 170C, κι αφού ψηθεί, ρίχνεις από πάνω το γλάσο κι είναι έτοιμο για φάγωμα!!!!
ΥΓ. Μένια μου σε ευχαριστώ πολύ και περιμένω τη συνταγή για τα muffins με μπανάνα, μέλι και δημητριακά που μου υποσχέθηκες!
Εύκολη, γρήγορη και πολύ πολύ νόστιμη!
Κέικ Σοκολάτας Σεράνο
Υλικά:
250γρ. βούτυρο
2 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη
8 κουτ.σούπας νερό
1 κουτ. σούπας κονιάκ
1 βανίλια
4 κουτ. σούπας κακάο
6 αυγά
1 1/2 φλιτζ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κουτ.γλυκού baking powder
Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις το φούρνο, στους 170C κ βουτυρώνεις ταψί μεσαίου μεγέθους.
Βάζεις σε κατσαρόλα να βράσουν για λίγο τα 6 πρώτα υλικά, βούτυρο, ζάχαρη, νερό, κονιάκ, βανίλια, κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνεις το μείγμα να κρυώσει, χωρίζεις τα ασπράδια από τους κρόκους.
Αφού κρυώσει το μείγμα, προσθέτεις τους κρόκους, ανακατεύεις καλά κ αφαιρείς ένα φλιτζάνι τσαγιού για το γλάσο.
Χτυπάς τα ασπράδια μαρέγκα.
Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτεις το αλεύρι, το baking κ τη μαρέγκα, και ανακατεύεις χαλαρά.
Το ψήνεις για 35'-40' στους 170C, κι αφού ψηθεί, ρίχνεις από πάνω το γλάσο κι είναι έτοιμο για φάγωμα!!!!
ΥΓ. Μένια μου σε ευχαριστώ πολύ και περιμένω τη συνταγή για τα muffins με μπανάνα, μέλι και δημητριακά που μου υποσχέθηκες!
Και μόνο που είδα τη λέξη Σεράνο στον τίτλο της συνταγής, καταλαβαίνω πόσο υπέροχο πρέπει να είναι αυτό το κέικ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό εμφάνιση αναμφίβολα σκίζει!
Φιλιά Χριστινάκι!
κοριτσι ειναι πραμα..να σου πω κατι..με την μαγειρικη τα παω μια χαρα..αλλα με τα γλυκα Οχι..δεν μου αρεσουν και γι'αυτο δεν κανω..εεε..απο κανενα κεικ..λαχταριστη..θα παρω λιγο απο την γωνιτσα..να σαι καλα..καλο απογευμα..φιλια
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου Χριστίνα! Πολύ θα θελα ένα κομμάτι τώρα αλλά είναι αργά... δεν έχω όρεξη για μαγειρέματα....ίσως αύριο. Καληνύχτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστινακι,πολλη ωραια η συνταγη σου!Σκετος πειρασμος!!Νασαι καλα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμφάνιση τέλεια και γεύση σίγουρα απολαυστική! Ευκαιρία που θυμήθηκες μαζί με αυτό και τα ξέγνοιαστα φοιτητικά σου χρόνια!
Σε χαιρετώ
Ζ.
Απολαυστικό!!!!!! Διαβάζοντας τη συνταγή, ένοιωσα να μούρχεται μια σιελόρροια!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το φτιάξω οπωσδήποτε..... Ευχαριστώ!
Φιλιά
Εκπληκτικό φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ειπες τωρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήPote de leme oxi se kekaki!
ΑπάντησηΔιαγραφήπω πω πω!! τι κολασμένο κέικ είναι αυτό!!! κράτησα τη συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκρατώ τη συνταγή για το χειμώνα,αν αντισταθώ ως τότε........
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο πρέπει νάναι! και μόνο που είναι σοκολατένιο φτάνει....
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα περνάς όμορφα!
Δείχνει υπέροχο και το κρατώ στα αρχεία για άμεση εφαρμογή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε!
Oh my God !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι πρέπει για ένα βροχερό απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφή