21.7.11

Σοφρίτο (κερκυραϊκή παραδοσιακή συνταγή)

Καιρό τώρα ήθελα να βάλω αυτή τη συνταγή, μου την είχαν  ζητήσει κάποιες φίλες, το είχα αμελήσει όμως, ξεχνούσα να βγάλω και φώτο κάθε φορά που  έφτιαχνα αυτή τη συνταγή, επιτέλους ήρθε η ώρα.
Υλικά
για 4-5 άτομα
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες ( ζητάω κρέας για σοφρίτο συνήθως στον κρεοπώλη μου,νομίζω το κομμάτι είναι το νουά και το χτυπάει όπως το σνίτσελ)
1 φλυτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
8-10 σκελίδες σκόρδο ( βάζω 4-5 μόνο, μην σας φοβίζει το σκόρδο όμως, βράζει με το κρέας και γλυκαίνει)
1 φλυτζ. του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλυτζ. του τσαγιού ξύδι (εγώ βάζω μισό ξύδι λευκό και μισό κρασί λευκό,για να μην γίνει πολύ ξυνό)
 αλάτι
πιπέρι
αλεύρι

Εκτέλεση
Αλατίζετε και πιπερώνετε το κρέας, το αλευρώνετε καλά και το τηγανίζετε στο ελαιόλαδο. παίρνετε το τηγανισμένο κρέας και στοιβάζετε το μισό στον πάτο μιας κατσαρόλας.Ψιλοκόβετε τα σκόρδα και ρίχνετε πάνω στο κρέας τα μισά. Πασπαλίζετε το μισό μαϊντανό. Βάζετε από πάνω το υπόλοιπο κρέας και στη συνέχεια τα υπόλοιπα σκόεδα και μαϊντανό. Περιχύνετετο το φαγητό  με το ξύδι και το κρασί. Το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τρυφερό το κρέας και αν χρειάζεται συμπληρώστε λίγο νεράκι.
Το σερβίρετε με σπυρωτό ρύζι ή με πατάτες τηγανιτές ή με φρέσκο πουρέ πατάτας.












1 σχόλιο:

  1. Το φάγαμε στην Κέρκυρα στη "Σπηλιά" πριν λίγες μέρες και ήταν όνειρο!
    Θα το δοκιμάσω κι εγώ τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!