21.7.11

Ριζότο με μελιτζάνες

Υλικά
για 5-6 μερίδες

450 γρ. ρύζι καρολίνα
4 μελιτζάνες
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100γρ. ελαιόλαδο
3 πιπεριές ψιλοκομμένες
2 κολοκύθια 
αλάτι
πιπέρι
1/2 κουτ.του γλυκού ζάχαρη
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
άνηθος ψιλοκομμένος
δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος ή ξερός
400γρ. καλαμποκέλαιο
λίγος χυμός λεμονιού

Προετοιμασία
Πλένουμε και κόβουμε σε κύβους τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για λίγο σ'ένα μπολ με αλατισμένο νερό και το χυμό λεμονιού. Μουλιάζουμε το ρύζι σε χλιαρό νερό. Σουρώνουμε τις μελιτζάνες, τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τις τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες ,τις πιπεριές,τα κολοκύθια σε κύβους και ανακατεύουμε εώς ότου λιώσουν οι ντομάτες. Προσθέτουμε 2 1/2 φλυτζάνια νερό, το ρύζι, τις τιγανισμένες μελιτζάνες, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό, ανακατεύοντας συχνά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα μυρωδικά. Αφήνουμε το ριζότο 10 λεπτά να "σταθεί" και στη συνέχεια σερβίρουμε.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!