11.5.12

Καρπούζι : Η γεύση του καλοκαιριού!

Καρπουζάκι γευστικό και δροσιστικό, το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού! Με αφορμή την βάφτιση μιας φίλης με θέμα το καρπούζι, έκανα λίγο την έρευνα μου στο διαδίκτυο. Ιδανικό για πάρτυ και βαφτίσεις, γενέθλια, μπουφέ. Όταν τρώω καρπούζι μου έρχονται στο μυαλό μνήμες από τα παλιά. Όταν ήμουν μικρή(πιο μικρή από τώρα εννοώ!!), θυμάμια Κυριακές να πηγαίνουμε στη θάλασσα οικογενειακώς, με λίγα λόγια όλο το σόι. Εξοπλισμένοι με άπειρα τάπερ γεμάτα φαγητό και πάντα το καρπούζι μας να το βάζουμε στη ακροθαλασσιά να κρατηθεί δροσερό!! Το πιο νόστιμο καρπούζι του καλοκαιριού!! Ας δούμε τώρα μερικές ιδέες και κάποιες συνταγές...

Καρπούζι σε φετούλες με ξυλάκια, ιδανικό για μπουφέ.


Δωράκια για πάρτυ.
Αξεσουάρ για ένα πάρτυ στο θέμα μας.


Μεζεδάκια με καρπούζι.

Cupcakes με γεύση και εμφάνιση καρπούζι.



Τούρτα καρπούζι.

Πιατάκια, χαρτοπετσέτες με καρπουζάκι.


Καρπούζι σορμπέ σε χωνάκια.

Κλασικό ελληνικό μεζεδάκι, καρπούζι με φέτα!!

Σαλάτα με καρπούζι, φέτα, κρεμμύδι, αγγούρι.

Διακόσμηση μπουφέ.

Καρπούζι, φέτα, ακτινίδιο σε στυλ κύβου του Rubik!


Μεζεδάκια για μπουφέ.

Ένας ωραίος τρόπος να σερβίρουμε το καρπούζι μας και να διατηρηθεί δροσερό.

Πρόσκληση για βάφτιση.

Μπομπονιέρα.




Πρόσκληση για πικνίκ με θέμα... τι άλλο?


Σορμπέ καρπούζι.

Κοκτέιλ καρπούζι.

Καρπούζι στο γκριλ, αυτή κι αν είναι μια διαφορετική ιδέα.

Καρπούζι στο γκριλ
Υλικά.
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λάιμ.
1/4 κούπας χυμό λάιμ.
1/4 φλιτζάνι μέλι.
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σάλτσα τσίλι.
αλάτι.
καρπούζι.
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιαντρο.


Προετοιμασία.
Προθερμάνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Σε μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το ξύσμα λάιμ, τον χυμό, τη μισή ποσότητα του μελιού, το σκόρδο σάλτσα τσίλι και το αλάτι.
Κόψτε το καρπούζι σε χοντρά κομμάτιαΕλαφρά αλείφετε κάθε πλευρά με το υπόλοιπο μέλι, και το βάζετε στη σχάρα, μέχρι να ροδίσουν λίγο, για περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά.
Τοποθετήστε τις φέτες καρπουζιού σε ένα πιάτο και περιχύστε με τη σάλτσα λάιμΓαρνίρετε με κόλιαντρο.



ΚαρπούζιΛεβάντα Σορμπέ
4 μερίδες
Υλικά.
4 1/2 φλιτζάνια καρπούζι πολτοποιημένα.
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
1 κουταλιά της σούπας λουλούδια λεβάντας βρώσιμα.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
 κουταλιά χυμό λεμονιού.
2 κουταλιές της σούπας βότκα.

Προετοιμασία.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέστε ½ φλιτζάνι πολτό καρπούζι, ζάχαρη, αλάτι και λεβάντα. Το αφήνετε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Το αφαιρείτε από την ζεστό μάτι της κουζίνας για 10 λεπτά.
Τοποθετήστε το σουρωτήρι πάνω από ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε το σιρόπι μέσα και βάλτε τα λουλούδια λεβάντας. Προσθέστε τα υπόλοιπα 4 φλιτζάνια καρπούζι, χυμό λεμονιού, τη βότκα και ανακατέψτε.
3. Σκεπάστε το δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη. Όταν είναι σε  ημι-στερεά κατάσταση το σορμπέ, ανακατέψτε με ένα πιρούνι και πάγωμα πάλι. Όταν παγώσει, πριν το σερβίρισμα, γαρνίρετε με μια μικρή φέτα καρπούζι και ένα κλαδάκι λεβάντας.



Κοκτέιλ καρπούζι.
Υλικά.
4 φλιτζάνια καρπούζι σε κύβους.
1 κούπα βότκα.
2 κουταλιές της σούπας μέλι.
Προετοιμασία.
Παγώστε τα κομμάτια καρπούζι σε μια πλαστική σακούλα μέχρι να παγώσει, περίπου 1 ώρα. Βγάλτε από την κατάψυξη και βάλτε στο μπλέντερ. Ρίχνετε το μέλι και την βότκα. Ανακατεύετε και σερβίρετε σε παγωμένο ποτήρι. Γαρνίρετε με φετούλες καρπούζι. 

Μπισκότα καρπουζάκι.
Δεν είναι υπέροχα αυτά τα μπισκοτάκια? Πολύ ωραία ιδέα για δωράκι αν τα βάλετε σε σακουλάκι και τα στολίσετε με κορδέλα. Οδηγίες για την διακόσμηση θα βρείτε εδώ. Τη συνταγή για τα μπισκότα εδώ

















11 σχόλια:

  1. τελοιες εικονες..με ομορφες ιδεες..να σε καλα κοριτσι..καλο πρωινο..φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχες οι ιδέες. Θα καρατήσω και τις συνταγές γιατί με εντυπωσίασαν. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικό αφιέρωμα!!!
    Καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μια ιδέα καλύτερη από την άλλη!!! Φανταστικό αφιέρωμα!! Κ επειδή τολμάω πολύ με τις γεύσεις και μου αρέσει ό,τι ιδιαίτερο, θα δοκιμάσω το καρπούζι στο γκριλ για το οποίο δεν έχω ποτέ ξανακούσει! Με "έστειλες" σου λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μυρίζω καρπουζάκι ήδη!
    Τί τέλειες ιδέες Χριστίνα μπράβο που τις μάζεψες και μας τις έδειξες.
    Τα μπισκοτάκια πολύ έξυπνα και οι φετούλες σε ξυλάκια παγωτού απίθανες!
    Καλό Σ/Κ να περάσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δροσερές εικόνες όμορφες αναμνήσεις ( μια από τα ίδια ήμασταν ) και φυσικά οι συνταγές... Τις περισσότερες δεν τις ήξερα!!! Τέλεια ανάρτηση, τέλεια!!! Φιλιά πολλά και καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχη αφιέρωση!!!Το καρπούζι το λατρεύω!!!Θα δοκιμάσω το σορμπέ!!!Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόλις είδα το θέμα,είπα:''τέλειααα''!
    Λατρεύω το καρπούζι!!Είναι το αγαπημένο μου φρούτο!
    Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες,με πολλές και διαφορετικές ιδέες!
    Θα δοκιμάσω οπωσδήποτε και τις πρωτότυπες συνταγές,που ομολογώ δεν έχω ξαναδεί..
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δε θα μπορουσα ποτε να φανταστω οτι μπορεις να κανεις τοσα πραγματα με το καρπουζι!
    η τουρτα κ τα κοκτειλ δειχνουν τελεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tέλειο το αφιέρωμα,
    και να φανταστείς ότι σε αυτή την εγκυμοσύνη τρώω καρπούζι σαν μανιακή!
    Να συμπληρώσω στη λίστα ιδεών και τις καρπουζο-μπουκίτσες τυλιχτές με προσούτο, που είχε μια φίλη αγαπημένη στο καλοκαιρινό γάμο της και έγιναν ανάρπαστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. teleio to 8ema me to karpouzi.....foverh idea gia vafthsh.....mou arese para polu to cupcakes me geush kai emfavish karpouzi kai 8a h8ela thv suvtagh eav givete .....euxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!