Κυριακή σήμερα και το μενού είχε Πολίτικο γιαουρτλού κεμπάπ! Το είχα ξαναφτιάξει πριν 2 μήνες πρώτη φορά και μας άρεσε πολύ. Χρησιμοποίησα μοσχαρίσιο κιμά γιατί ο αρνίσιος δεν μου αρέσει, το μείγμα μπαχαρικών το έχω πάρει έτοιμο σε βαζάκι, αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας με τα μπαχαρικά που σας γράφω παρακάτω. Οι πίτες για σουβλάκι που κυκλοφορούν εδώ δεν είναι σαν τις δικές μας, οπότε πήρα Σουηδικές πίτες πολύ νόστιμες και μοιάζουν αρκετά με τις ελληνικές. Μην φοβηθείτε αν έχει πολλά υγρά το μείγμα, θα σφίξει στο ψυγείο, η πιπεριά Φλωρίνης θα δώσει απίστευτη γεύση στα κεμπάπ.΄Έφτιαξα και λίγο ρύζι ως συμπληρωματικό, να φάει και η μικρή μου, γιατί το κεμπάπ δεν είναι πολύ ελαφρύ για τα παιδάκια.
Υλικά :
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο.
1 αυγό.
ξύδι.
1-2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά.
1 κουταλιά βούτυρο ή ελαιόλαδο.
1 σκελίδα σκόρδο.
1 κρεμμύδι μικρό τριμμένο.
αλάτι.
πιπέρι.
μείγμα μπαχαρικών garam masala (Κόλιανδρο, κύμινο, πιπέρι καγιέν, μοσχοκάρυδο, πιπέρι μαύρο, κάρδαμο, γαρύφαλλο, κανέλα).
2-3 κουταλιές της σούπας νερό.
Υλικά :
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο.
1 αυγό.
ξύδι.
1-2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά.
1 κουταλιά βούτυρο ή ελαιόλαδο.
1 σκελίδα σκόρδο.
1 κρεμμύδι μικρό τριμμένο.
αλάτι.
πιπέρι.
μείγμα μπαχαρικών garam masala (Κόλιανδρο, κύμινο, πιπέρι καγιέν, μοσχοκάρυδο, πιπέρι μαύρο, κάρδαμο, γαρύφαλλο, κανέλα).
2-3 κουταλιές της σούπας νερό.
3 πιπεριές Φλωρίνης βάζου.
πίτες για σουβλάκι.
Για την σάλτσα ντομάτας θα χρειαστούμε :
2 ντομάτες ή κονσέρβα ντοματάκια.
λάδι.
αλάτι.
πιπέρι.
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο.
ρίγανη.
κανέλα.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού θα χρειαστούμε :
γιαούρτι στραγγιστό.
δυόσμο.
Εκτέλεση :
Βάζουμε στο μούλτι τις πιπεριές φλωρίνης με τις 2-3 κουταλιές νερό να πολτοποιηθούν. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα υλικά για τον κιμά και βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα να σφίξει 1-2 ώρες.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας και την σάλτσα γιαουρτιού.
Πλάθουμε τα κεμπάπ και ψήνουμε στον φούρνο, στο γκριλ ή στα κάρβουνα. Ζεσταίνουμε τις πίτες πριν το σερβίρισμα.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο την πίτα, από πάνω τα κεμπάπ, και στη συνέχεια την σάλτσα ντομάτας και την σάλτσα γιουρτιού.
Τέλεια ιδέα για την επόμενη Κυριακή! Σε ευχαριστούμε πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι για πες... πως είναι για μια Ελληνίδα να ζει στην Σουηδία (και να φτιάχνει γιαουρτλού;) :)
Α πα πα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε λίγωσε η φωτογραφία και μόνο!!!
Τι υπέροχη συνταγή!!!
Ευχαριστούμε Κοριτσάκι μου!!!!
Πάρα πολύ ωραία συνταγή Χριστίνα μου, θα το δοκιμάσω κ εγώ με την πιπεριά φλωρίνης, φανταστική ιδέα!!! Φιλάκια πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΙδεάρα μου έδωσες τώρα για αύριο Πρωτομαγιά! Η φώτο σου χορταστική!
ΑπάντησηΔιαγραφήKathy by anthomeli
Χριστίνα πολύ ωραία συνταγή! Μου αρέσει που εμείς οι "εκπατρισμένες" Ελληνίδες βρίσκουμε τρόπο και φτιάχνουμε τις συνταγές μας με υλικά από άλλες μεριές του κόσμου με μεγάλη τελικά επιτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Πρωτομαγιά!
Φιλάκια από Ν Αφρική
trelainamai gia afto to faghto!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο έκανα τελικά σήμερα! Πήρα σουτζουκάκια έτοιμα όμως. Πιτούλα, σουτζουκάκι, γιαουρτάκι και σαλτσούλα! Ο άντρας μου τρελάθηκε.
ΑπάντησηΔιαγραφήkathy by anthomeli