4.4.12

Ανοιξιάτικα γλειφιτζούρια και ζαχαρωμένα ροδοπέταλα!

Για διάφορα λουλούδια που τρώγονται, φαντάζομαι το γνωρίζετε....θυμηθείτε το γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο , απίστευτη γεύση! Σε διάφορα γλυκά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λουλουδάκια, όπως χαμομήλι, ιβίσκος, λεβάντα, πανσέδες, βιολέτες. Κοινή λογική φυσικά ότι χρησιμοποιούμε μόνο όσα λουλούδια γνωρίζουμε και είναι οργανικά, χωρίς φυτοφάρμακα. Τι θα λέγατε όμως για ένα πανέμορφο γλειφιτζούρι με άνθη από πανσέδες? Δεν είναι τέλεια?
Φόρμα για γλειφιτζούρια δεν χρειάζεται, στο site που την βρήκα μας δείχνει έναν ωραίο τρόπο. Σε ένα ταψάκι βάζουμε ζάχαρη άχνη και με τον πάτο από ένα βαζάκι χαράζουμε στη ζάχαρη, αυτό είναι το καλούπι μας. Η συνταγή όπως θα δείτε δεν έχει απλά υλικά, τουλάχιστον έτσι μου φάνηκαν. Πιστεύω όμως με μία οποιαδήποτε άλλη συνταγή για γλειφιτζούρια και ανάμεσα βάλουμε το άνθος, θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. 



Επίσης βρήκα και πως να φτιάξετε ροδοπέταλα ζαχαρωμένα, για να στολίσετε cupcakes ή μία τούρτα.


Για τα γλασαρισμένα ροδοπέταλα
15 οργανικά ροδοπέταλα.
1 κουταλιά της σούπας μαρέγκα σε σκόνη.
½ κουταλιά της σούπας ζεστό νερό.
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη.
ένα πινέλο.
Σχάρα για το στέγνωμα.

1. Ανακατέψτε μαζί τη μαρέγκα σε σκόνη και το νερό σε ένα μικρό φλιτζάνι.Ρίξτε την ζάχαρη άχνη σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ.

2. Βουτήξτε το πινέλο στην αραιωμένο μαρέγκα και βάλτε με το πινέλο ένα ομοιόμορφο στρώμα πάνω στο μπροστινό και πίσω μέρος του ροδοπέταλου. Βυθίστε το πέταλο σε κρυσταλλική ζάχαρη και τοποθετήστε το σε σχάρα. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα πέταλα μέχρι να είναι επικαλυμμένα. Περιμένετε να στεγνώσει σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να γίνει τραγανό.

3. Μπορείτε να τα φυλάξετε σε ένα αεροστεγές δοχείο για να είναι έτοιμα προς χρήση.




8 σχόλια:

  1. Είναι πράγματι πανέμορφα και πολύ εντυπωσιακά! Με μεγάλη ευχαρίστηση θα έτρωγα το γλειφιτζουράκι. Τώρα σκέφτομαι μήπως πρέπει να τα φτιάξω τελικά...
    Κορίτσι σ'ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σου! Κι εσύ να χαίρεσαι την οικογένειά σου!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικές προτάσεις και τόσο ευφάνταστες!! Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φοβερα χρωματα !Μου εφτιαξες την διαθεση μια τετοια συννεφιασμενη μερα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι τόσο όμορφα και λαχταριστά σου φτιάχνουν τη διάθεση!Εξαιρετική ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι υπέροχα όντως...κι εγώ δεν τα έχω δοκιμάσει, ελπίζω σύντομα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω αν θα είναι νόστιμα, στην όψη τους πάντως είναι απλά καταπληκτικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χριστίνα μου είναι καταπληκτικά και μου έχεις δώσει απίστευτες ιδέες! Πιστεύω ότι κατά τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαμε να κάνουμε και με λεπτά φύλλα φράουλας. Για τα ροδοπέταλα, δεν είναι απαραίτητο να είναι σκόνη μαρέγκας. Ένα κανονικό ασπράδι, χτυπημένο ελαφρά, κάνει επίσης. Απλά οι αμερικανοι έχουν μια ιδίατερη προτίμηση προς την σκόνη μαρέγκας. Το Blog σου είναι μια αποκάλυψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!