24.2.12

Εύκολο και οικονομικό γλυκάκι!

Με λίγα υλικά που πάντα έχουμε σπίτι μας, την βρήκα τυχαία στο ίντερνετ και σκέφτηκα να την δοκιμάσω, ήθελα απεγνωσμένα γλυκό!!

Υλικά:

1/2 φλυτζάνι λιωμένο βούτυρο
1 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
 1 κουτ.γλυκού ζάχαρη λευκή
1 μεγάλη συσκευασία τοστ
4 αυγά
1 1/2 φλυτζανι γάλα
1 κουτ.γλυκού βανίλια
κανέλα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
 Εκτέλεση:

Κόβουμε την κόρα από τις φέτες του τοστ, σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με την μαύρη ζάχαρη και αλείφουμε με αυτό τον πάτο του ταψιού. 
Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και την λευκή ζάχαρη. Τοποθετούμε στο ταψί μια στρώση με τις φέτες του τοστ, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και μαύρη ζάχαρη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό μείγμα από το γάλα και τα αυγά, βάζουμε άλλη μία στρώση ψωμί και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα, λίγη ζάχαρη και κανέλα ακόμα και αν θέλουμε λίγο ακόμα βούτυρο λιωμένο. 
Πριν το ψήσιμο μπορούμε να το αφήσουμε για λίγο να ρουφήξει το ψωμί τα υγρά του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου,μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Επειδή η συνταγή είναι αμερικάνικη, βάζουν και maple syrup(σιρόπι σφενδάμου) από πάνω...δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ κι έτσι δεν μπορώ να σας πω την άποψη μου.
Δοκιμάστε τη, είναι πολύ γρήγορη, κόντεψα να φάω μισό ταψί.




5 σχόλια:

  1. Φαίνεται πολύ εύκολο και με υλικά που υπάρχουν στη κουζίνα μας..Θα τη δοκιμάσω σίγουρα,γιατί και εμένα μου αρέσουν τα γλυκάκια!!
    φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κοριτσι ετσι οπως φαινεται στο ταψι..ειναι πραμα..θα το δοκιμασουμε..καλα να περασεις..σε φιλω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύκολη, γρήγορη, οικονιμική! Τα έχει όλα, ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δοκιμάστε την κορίτσια και γρήγορα,θα με θυμηθείτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!