16.3.12

Coffee table


 Ως μια μεγάλη επιφάνεια που κατέχει εξέχουσα θέση σε πολλά σαλόνια, τα τραπεζάκια σαλονιού πρέπει να δείχνουν όμορφα στο μάτι και να εξυπηρετούν τη λειτουργία τους. Θέλετε να τα διακοσμήσετε με μερικά στοιχεία που ίσως είναι λίγο μεγάλα, αλλά δεν θέλετε να εμποδίζετε τη θέα κανενός. Ας πούμε μερικές συμβουλές και ιδέες για σωστές εμφανίσεις που θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τη μορφή, τη λειτουργία και το ύφος.
θα πρέπει να βρείτε τη σωστή ισορροπία του στυλ, την υφή, και την αναλογία.


Το πως θα ταιριάξετε τα αντικείμενα πάνω στο τραπεζάκια, αυτό είναι το στοιχείο όπου οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόβλημα. Δεν είναι τόσο για τα επιμέρους στοιχεία που θα τοποθετείσετε σε ένα τραπέζι, αλλά για τον τρόπο που δουλεύουν μαζί σαν μία μονάδα. Τα αντικείμενα θα πρέπει να σχετίζονται μεταξύ τους είτε μέσω του χρώματος, στυλ ή το θέμα. Βιβλία, λουλούδια, και ένα διακοσμητικό αντικείμενο είναι τα συνηθισμένα κομμάτια που θα δείτε σε ένα τραπέζι του καφέ. Μη διστάσετε να τα χρησιμοποιήσετε.
  

  Ένα μεγάλο μπολ γεμάτο λουλούδια είναι μεγάλο για ένα τραπέζι του καφέ. Τοποθετήστε το εκτός κέντρου και στη συνέχεια για να ισορροπήσει η άλλη πλευρά, βάλτε μια στοίβα από τρία ή πέντε βιβλία (χρήση μονών αριθμών κατά την ομαδοποίηση, επειδή είναι πιο ευχάριστο στο μάτι) και ένα διακοσμητικό αντικείμενο.
 

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα βιβλία σε στοίβα για να τοποθετήσετε αντικείμενα επάνω. Εάν έχετε ένα στοιχείο που θέλετε να εμφανίσετε, αλλά πιστεύετε ότι είναι πολύ μικρό, μπορεί να μπει στην κορυφή των βιβλίων. Προσθέτει ύψος, και το αντικείμενο θα είναι σαν γλυπτό, όπου αυτό θα είναι μια ωραία αντίθεση από τα βιβλία.Είναι πάντα ωραίο να έχουμε ένα μείγμα στοιχείων. ΔΙαλέξτε αντικείμενα για το σχήμα, το μέγεθος, το χρώμα και την υφή και προσπαθήστε να βρείτε ένα ευχάριστο μείγμα.
Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε τουλάχιστον ένα πραγματικά ενδιαφέρον ή ασυνήθιστο στοιχείο. Αυτό μπορεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σας...βάζο, διακοσμητικό κουτί, ή ακόμη κι ένα μπωλ γεμάτο κοχύλια, κουκουνάρια, καρύδια ή εποχιακά είδη. Χρησιμοποιήστε ένα δίσκο για τα μικρότερα αντικείμενα. Οι δίσκοι είναι πολύ ωραίοι, επειδή προσθέτουν οργάνωση. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε όλα τα αντικείμενα ενός χρώματος, αλλά να δώσετε ενα ενδιαφέρον  με τη σκιά ή την υφή. Προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση πραγμάτων που δεν φαίνονται καλά από όλες τις γωνίες (όπως μια κορνίζα).
 
 

Σκεφτείτε όπως ένα μικρό ωραίο κουτάκι για να αποθηκεύσετε τηλεχειριστήρια. Θα ξέρετε πάντα που να τα βρείτε. Εξετάστε το ύφος του δωματίου, τα αντικείμενα θα πρέπει να ενισχύουν την όλη διακόσμηση του, κι όχι να ξεχωρίζουν. Ό, τι κι αν βάλετε στο τραπεζάκι θα πρέπει να μην ξεχνάτε την χρήση του, ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος για τον καφέ σας, ακόμα και τα πόδια σας να θέλετε να βάλετε.
Είναι σημαντικό να βρείτε την ισορροπία, εν θέλετε κάτι τεράστιο που θα κατακλύσει την επιφάνεια, ούτε θέλετε κάτι πάρα πολύ μικρό που θα χαθεί. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιήσετε τίποτα πάρα πολύ ψηλό, ενώ είναι καλό να υπάρχουν διάφορα  ύψη στα αντικείμενα.

Δείτε μερικά παραδείγματα...

 
Αυτό το τραπεζάκι σαλονιού διαθέτει ένα από τα πιο δημοφιλή στυλ, ομαδοποίηση των ειδών σε τριάριαΥπάρχουν τεχνικά τέσσερα στοιχεία που συγκεντρώνονται σε μία πλευρά του τραπεζιού, αλλά επειδή δύο από αυτά είναι πανομοιότυπα και τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο, έχουν μπει τρία στοιχεία.




 Η ομορφιά σε αυτό που βλέπετε βασίζεται στην απλότητά. Μια στοίβα από βιβλία με ένα διακοσμητικό μπωλάκι ή τασάκι και ένα πολύχρωμο βάζο με λουλούδια. Αφήνει μεγάλα περιθώρια ανάλογα με τις ανάγκες σας, για σουβέρ και ότι άλλο είναι απαραίτητο.




 Όταν διακοσμείτε ένα στρογγυλό τραπεζάκι του καφέ μπορεί να είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο στρογγυλό δίσκο για να κρατήσει όλα τα στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση ο δίσκος παρέχει μια σταθερή επιφάνεια στην κορυφή, για να τοποθετήσετε τα ποτά και άλλα αντικείμενα. Το πολύχρωμο και καλοσχηματισμένο βάζο προσθέτει μια ωραία ποπ διάθεση και προσθέτει μια δυναμική εμφάνιση.




 Όταν έχετε κάποια αντικείμενα που όλα έχουν το ίδιο σχήμα (όπως αυτές οι στοίβες βιβλίων) είναι ωραίο στην κορυφή τους ένα μικρό αντικείμενο σε αντίθεση με το σχήμα. Προσθέτει οπτικό ενδιαφέρον και δίνει μια ωραία πινελιά στην εμφάνιση του τραπεζιού.




 Αυτή η εκλεκτική αλλά απλή εμφάνιση του τραπεζιού,  χρησιμοποιεί μερικά από τα καλύτερα κόλπα του  στυλ - έχει μια μικρή στοίβα από βιβλία, ένα απλό βάζο με λουλούδια και μερικά άλλα στοιχεία που  τοποθετήκαν μέσα σε ένα δίσκο. Χωρίς το δίσκο μπορεί να μοιάζει λίγο γεμάτο, αλλά όταν είναι μαζί έχει ακριβώς την ισορροπία που θέλουμε να πετύχουμε.
 



1 σχόλιο:

  1. Υπέροχες οι εικόνες με τα διακοσμημένα τραπεζάκια! Το μόνο κακό είναι ότι εσύ το φτιάχνεις και μετά από 4-5 ώρες είναι αγνώριστο! Κούπες, περιοδικά, τηλεχειρηστήρια παντού, μωρο-παιχνίδια κτλ..αλλά τι να κάνεις, that's life!
    Χαιρετισμούς*

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!