8.6.12

Summer Living: DIY Wind charms ή αλλιώς μελωδοί!!

Σύμφωνα με το φενγκ σούι, ένας τρόπος για να καλέσουμε τη θετική ενέργεια στο σπίτι μας είναι η δημιουργία ενός φιλόξενου περιβάλλοντος, γύρω από τις πόρτες.

Ένας μελωδός στην είσοδο του σπιτιού για να καλέσει τους ήχους της μουσικής σε μία ημέρα με αέρα, ή να κρεμάσετε έναν μπροστά από το παράθυρο σας για να δημιουργήσετε αντανακλάσεις από τον ήλιο. Οι μελωδοί θα μπορούσε να είναι έργα τέχνης που μπορείτε να κάνετε από κάθε είδους υλικό, αρκεί να είναι αρκετά ελαφρύ για να κρεμάσει. 
Χρησιμοποιήστε μέταλλο για έναν κτύπο που τραγουδά ή αντικείμενα που βασίζονται σε ένα θέμα, όπως κοχύλια, μαχαιροπήρουνα παλιά, σκουλαρίκια που δεν φοράτε πλέον, υλικά από έναν σπασμένο κολιέ, γυαλάκια που έχετε βρει στην παραλία(sea glass), μεταλλικά κουτάκια, κομμάτια από σπασμένο καθρέφτη, βότσαλα, κομμάτια ξύλου, πιατάκια από ένα σπασμένο σετ τσαγιού, γλαστράκια, θαλασσόξυλα. Κι ένα σωρό άλλα ευφάνταστα υλικά!!
Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές ιδέες ακόμα για το τι μπορείτε να κάνετε με θαλασσόξυλα.





















20 σχόλια:

  1. Είναι πανέμορφα όλα!!!Λέω να το δοκιμάσω κάποια στιγμή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΙΏ ΜΟΥ!
    Δε φαντάζεσαι πόσο αγαπώ κάθε τι που παράγει μουσική! Οι μελωδοί απο τα αγαπημένα μου διακοσμητικά σπιτιού. Παρόλο που μερικές απο τις ιδέες που μας καταθέτεις τις έχω δει δε χορταίνω να τις θαυμάζω. Αλλωστε όλος ο αέρας εδώ μέσα είναι φρέσκος και αισιόδοξος και σου ανοίγει την όρεξη για κατασκευές.
    Φιλάκια πολλά μελωδικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφες ιδέες!!!...με πολύ απλά υλικά!... Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό με τα κοχύλια και το ξύλο νομίζω πως θα το φτιάξω.
    Έχω το κατάλληλο ξύλο, το είχα βρει πριν χρόνια σε μια λίμνη..έχω κοχύλια, μένει η προσπάθεια της δημιουργίας.
    Και μου άρεσε πολύ και αυτό με τις γλαστρούλες...
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Polυ ωραιες ιδεες... η θετικη ενεργεια ειναι παντα καλοδεχτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λατρεύω τους μελωδούς και οι προτάσεις σου είναι όλες τόσο υπέροχες που δεν ξερώ ποιά να πρωτοδιαλέξω!Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χριστίνα μου όλες οι ιδέες είναι καταπληκτικές. Έχω φτιάξει αυτό με τα κοχύλια, αλλά τώρα λέω να δοκιμάσω με τα κουτάλια.
    Να είσαι καλά. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γεια σας, σας ευχαριστω για την επισκεψη και εγγραφη μελους / αναγνωστρια στο μπλοκ μου ευχομαι να σας προσφερει ομοφες στιγμες και να τα λεμε συχνα , μεσω σχολιων παιρνουμε δυναμη απο αυτα..

    ευχαριστω και παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τί όμορφες ιδέες!!!
    Μύρισε καλοκαιρινή αύρα!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπέροχες οι ιδέες σου!! Όλοι οι μελωδοί που μας έδειξες είναι πανέμορφοι!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα Χριστίνα, καταρχήν θέλω να σου πω ότι με το που μπήκα στο blog σου λάτρεψα όλο αυτό το χρώμα. Κατάφερες να βάλεις ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο μου και να διώξεις όλη μου την κούραση.
    Πρόσφατα έφτιαξα μελωδούς με κοχύλια μαζί με τα πιτσιρίκια μου (είμαι νηπιαγωγός) τα οποία τα λάτρεψαν.Μερικά έφτιαξαν παραπάνω από ένα για να τα χαρίσουν σε συγγενείς και σε φίλους. Όποτε θεωρώ ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα για καλοκαιρινό δωράκι , στο οποίο το μόνο που έχεις να προσθέσεις , μιας και τα υλικά μπορούμε να τα βρούμε από τη φύση , είναι η φαντασία και η προσωπική εργασία.
    Τέλος , θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την επίσκεψη και το σχόλιο σου στο blog μου , με τιμά και με χαροποιεί ιδιαίτερα η παρουσία σου . Ελπίζω να τα λέμε συχνά .
    Να έχεις μια πολύ όμορφη ημέρα. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πανέμορφες ιδέες όπως πάντα με μια μικρη προτίμηση στις γλαστρούλες !!! Με κάτι παλιά κουτάλια ετοιμάζω κάτι κι εγώ .Καλό ΣΚ εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι τέλειες ιδέες όλες!!! Θέλω να τα φτιάξω όλα!!!! χι χι Και να τα κρεμάσω γύρω από το σπίτι! χι χι.. Είμαι λίγο υπερβολική,ε? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ πολύ όμορφοι όλοι οι μελωδοί.... ευχαριστούμε για τις ωραίες ιδέες!
    Πολλά φιλιά και καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είναι όλα πανέμορφα!! Το αγαπημένο μου είναι όμως το πρώτο με τα μαχαιροπίρουνα!! Πολύ όμορφο blog τα λέμε ξανά :) φιλάκια
    as dreamers do

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λοιπόν μου αρέσουν τα πολύχρωμα τενεκεδόκουτα, τα βότσαλα, τα κοχύλια, τα φιλντισένια σκουλαρίκια.....μάλλον όλα!!! Σίγουρα πρέπει όλοι να βρούμε το χρόνο για γωνιές στο σπίτι που καλούν τη θετική ενέργεια! Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ❤♡
    Olá!
    Passei para uma visitinha.
    Adorei seu blog e seu trabalho criativo.
    Bom domingo!
    Boa semana!
    Beijinhos.
    Brasil.
    •.¸¸✿⊱╮¸¸.•

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπημένο διακοσμητικό αντικείμενο!
    Πάρα πολύ όμορφες οι προτάσεις σου Χριστινάκι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!