18.7.12

Θέλω να γυρίσω τον κόσμο με ένα ποδήλατο!


 Σήμερα μου ήρθε έμπνευση να γράψω δυο λόγια για το ποδήλατο...με υπέροχες εικόνες! Το μόνο μέσο που χρησιμοποιώ πια και απολαμβάνω την κάθε στιγμή. Τις πρώτες μέρες η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα, είχα πολλά χρόνια να ανέβω. Άντε να συνηθίσω το φρένο στο πετάλι, να μην ξεχνάω να κυκλοφορώ στους ποδηλατοδρόμους, να μάθω να κουβαλάω ένα παιδί 18 κιλών, τα ψώνια μου από την Λαϊκή ή το σούπερ μάρκετ. 
Σιγά σιγά συνήθισα να μην κουράζομαι από τα πρώτα 10 λεπτά, τώρα κάνω τις δουλειές μου πολύ γρήγορα, μπορώ να πάω όπου θέλω, η πόλη έχει παντού ποδηλατοδρόμους, κι όσο να'ναι μια ασφάλεια την έχεις. 
Πόσο ελεύθερος μπορείς να νιώσεις πάνω σε ένα ποδήλατο κάνοντας βόλτες!! Ειδικά όταν είναι δρομάκια ανάμεσα σε δέντρα, στα πάρκα, στις λιμνούλες, στα ποταμάκια. Βλέπεις την πόλη που ζεις με άλλη όψη! Όσο είναι καλοκαίρι φυσικά, τον χειμώνα θα δείξει αν θα βολέψει! Α ξέχασα θέλει άνετα ρούχα, μην νομίζετε ότι κυκλοφορώ σαν την κοπελιά με το κίτρινο φόρεμα!!χεχε 
Υπόσχομαι την επόμενη φορά να βγάλω εγώ μερικές φωτογραφίες να σας δείξω μια από τις βόλτες μου!














17 σχόλια:

  1. Κ εγώ το λατρεύω το ποδήλατο! αλλα φιλενάδα μι ακατάθλιψη την έπαθα με αυτα τα κορμιά που μου έβαλες.. ουφ!
    φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα...και εμένα μου αρέσει η αίσθηση του ποδηλάτου..αλλά πάνε τόσα χρόνια απο τότε που τη γεύτηκα για τελευταία φορά!
    Μήπως να το ξανασκεφτώ;
    (μου αρέσει πολύ η τελευταία εικόνα..:)
    Φιλιά;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟλύ όμορφες φωτό, πολύ ωραία η ιδέα να κυκλοφορείς με ποδήλατο αλλά στην Αθήνα που μένω, είναι άκρως επικίνδυνο! Μου έχει λείψει η αίσθηση πάντως (από τότε που έκανα βόλτες και γυρνούσα όλη την πόλη που έμενα τότε..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο! Μπραβο! Μπραβο!!!!!
    Η καλυτερη γυμναστικη ειναι το ποδηλατο. Και ζηλευω αλλη μια φορα που η μικρη σου μεγαλωνει σε ενα περιβαλλον που ειναι τοσο διαδεδομενο το ποδηλατο!!!

    Θα ηθελα παρα πολυ να δω φωτογραφιες απο τους ποδηλατοδρομους, απο τα παρκα και απο μερη της καθημερινοτητας σου :) Αναμενουμε :)

    καλημεραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και γω τωρα που θα μεινω χωρις αυτοκινητο ευκαιρια ειναι.Αλλα οχι και το γυρο του κοσμου.Αυτο ελπιζω καποτε να το κανω με αεροπλανο.Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Χριστίνα μου!
    Τι όμορφο που μπορείς να κάνεις τις βόλτες σου με το ποδήλατό σου.
    Πολύ θα ήθελα να είχα την ίδια δυνατότητα, αλλά στην Αθήνα δεν υπάρχει ιδιαίτερη υποδομή!
    Το κίτρινο φορεματάκι το λάτρεψα πάντως!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχο το ποδήλατο, αν κι έχω χρόνια πάλι να κάνω...
    Πάντως αυτό που λένε ότι δεν το ξεχνάς ποτέ είναι μύθος..
    Ή εγώ είμαι η εξαίρεση στον κανόνα.
    Την τελευταία φορά και μετά από χρόνια απραξίας παίρνω το ποδήλατο της κόρης μου για να πεταχτώ κάπου...
    με τη σιγουριά πως δεν το ξεχνάς ποτέ ανεβαίνω κυρία πάνω και ξεκινάω άνετα άνετα η δικιά σου, για να πέσω αμέσως...με τα πολλά τα κατάφερα, αλλά έφαγα τα μούτρα μου...
    Φαντάζομαι όμως πόσο διευκολύνει τη ζωή ένα ποδήλατο, όταν φυσικά υπάρχουν οι κατάλληλες προδιαγραφές!!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημερα κοριτσι..το λατρευω το αποδηλατο..ετσι το λεει η κορη μου..ειναι ενα τελοιο μεσον..που δεν ρυπαινει..δεν λερωνει..και το παρκαρεις παντου..και πιστευω οτι ειναι πολυ θυληκο..καλα οι ροδες με τα λουλουδια..ειναι πραμα..καλες ορθοπεταλιες λοιπον..σε φιλω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχο το ποδήλατο και οι φωτογραφίες που το συνόδεψαν. Δυστυχώς στην Ελλάδα λίγες πόλεις έχουν ποδηλατοδρόμους.
    Καλές βόλτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημερα Χριστινακι!!Σε φανταζομαι με το νινι σου,κανοντας ποδηλατο σε μια νεα πατριδα,που ειναι πιο οργανωμενη απο εδω δυστιχως!!Ωραιες ολες οι φωτο σου!Εκανα και εγω ποδηλατο πολυ παλια!!Τωρα κινδυνευω απο τα πολλα αυτοκινητα!!Σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου και για το περασμα σου!!Πολλα φιλακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ένα από τα τυχερά και τα καλά του μέρους δεν είναι αυτό; Keep bicycling (και όχι walking)..χιχι! Καλές βολτίτσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τώρα να πω ότι σε ζηλεύω λίγο θα είναι! Μακάρι να είχαμε κι εδώ ποδηλατόδρομους και να μπορούσαμε να πηγαίναμε παντού με το ποδήλατο. Μου αρέσει πολύ, είναι καλή γυμναστική και δεν σε προβληματίζει που θα το παρκάρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Oτι πρέπει για τις καλοκαιρινες μετακινησεις!
    Και αυτο το κιτρινο φορεματακι ομως ειναι μουρλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλα τα λεφτά είναι το ποδήλατο.Εγώ ακόμη το χρησιμοποιώ.Εδώ στη Γαλλία έχει στάσεις απ' όπου μπορείς να πάρεις ποδήλατα και οι δρόμοι έχουν φανάρια ειδικά γι' αυτά.
    Μακάρι να πραγματοποιηθεί και στην Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλώς σε βρίσκω! Στη Σουηδία,ε; Οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά και μάλιστα στο εμπόριο, και μάλιστα αθόρυβα. Εδώ οι ποδηλάτες το έχουμε πάρει πατριωτικά, και οργανωνόμαστε σε ομάδες για να πάμε μεγάλες βόλτες, για να μας βλέπουν οι οδηγοί και να μας συνηθίσουν. Ποδηλατόδρομοι άφαντοι. Κάνουμε και "πορείες". Μέχρι στιγμής ο σεβασμός στο πεταλάρισμά μας δεν έχει καν εμφανιστεί. Αυτό που πετύχαμε είναι η είσοδος των ποδηλάτων στα μμμ... μας ξεφεύγουν ακόμα, τα λεωφορεία-τρολεϋ. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πρόσφατα ξανανέβηκα κι εγώ σε ποδήλατο μετά από ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ και ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑ!!! Ήμασταν στο Μιλάνο και μπορώ να πω ότι απόλαυσα πολύ περισσότερο την πόλη και τις βόλτες μας την μέρα που νοικιάσαμε ποδήλατο! Ποδηλατόδρομους δεν είχε παντού, αλλά όλοι κυκλοφορούσαν με το ποδηλατάκι τους στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, χωρίς να ενοχλείται κανείς. Ήταν τέλεια! Καλά, και οι βόλτες μέσα στα απέραντα πάρκα με τις λιμνούνες φανταστικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!