10.10.12

Vintage γραφομηχανές!


Μπορεί η υψηλή τεχνολογία να μας έχει κατακλύσει, μπορεί να μας αρέσει κάθε τι μοντέρνο, πρέπει να παραδεχτούμε όμως την ομορφιά και την κομψότητα ενός παλιού αντικειμένου.
Το Vintage ζει και βασιλεύει, έχει γίνει πλέον μανία! Και σας το λέω εγώ που όταν έβλεπα κάτι παλιό, το θεωρούσα αρχαίο και για πέταμα! Άνθρωποι είμαστε όμως και αλλάζουμε, και μην μου πείτε μεγαλώνουμε!

Πάντα ήθελα να έχω μια γραφομηχανή, αγαπώ τον ήχο της, μπορεί για κάποιους να είναι ενοχλητικός, έχει όμως  κάτι νοσταλγικό, βγαλμένη από μια άλλη εποχή, την εποχή που στέλναμε γράμματα!!

Σκεφτείτε τώρα μια γραφομηχανή, ως διακοσμητικό αξεσουάρ, είναι η τέλεια πινελιά στο χώρο σας αν ψάχνετε να προσθέσετε χαρακτήρα! Αν έχετε μια αντίκα γραφομηχανή, ήρθε η ώρα να την ξεσκονίσετε και να την αξιοποιήσετε! Θα ενισχύσετε το στυλ και την κομψότητα του σπιτιού σας! Οι αντίκες είναι ένα σπάνιο εύρημα που πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην έχουν, θα νιώσετε ότι έχετε κάτι μοναδικό!

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ιδανικό σκηνικό, που σίγουρα θα τραβάει τα βλέμματα. Ίσως να την τοποθετήσετε με κάποια άλλα vintage αντικείμενα σε μια αγαπημένη γωνιά. 



















Μπορείτε να δείτε το ποστ και στο περιοδικό Art Nouveau


27 σχόλια:

  1. Καλημέρα Χριστινάκι!Ολα καλά?Τί μού θύμισες!Τήν γραφομηχανή πού έγραφα στό γραφείο τού πατέρα μου!Πού νά ήξερα νά τήν κρατήσω!Πολύ όμορφη ανάρτηση!Καλά νά περνάς!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανόνας n.1: Δεν πετάμε τίποτα! ...πάω να ξεθάψω τη γραφομηχανή της μαμας μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι όλα τα παραπάνω σκηνικά είναι καταπληκτικά. Αν και δεν είμαι των παλαιών αντικειμένων, έχω κι εγώ ένα παλιό 40's ραδιόφωνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφες!Τέτοια αντικείμενα δεν ξαναβρίσκονται τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τωρα θυμηθηκα οτι ειχαμε μια στο πατρικο μου. Με εβαζαν οι γονεις μου κι εγραφα επαγγελματικες επιστολες :):) Να θυμηθω να ρωτησω που βρισκεται τωρα :):) Πολυ ομορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όντως, τώρα που μεγαλώνουμε εκτιμάμε τα vintage αντικείμενα. Δυστυχώς δεν έχω κανένα!! Όλα τα έχουμε δώσει/πετάξει! Ίσως να έχει μείνει μια παλιά ραπτομηχανή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχει μια τέτοιου τύπου στο πατρικό μου. Συμφωνώ πάντως ότι μου πήρε χροοοοόνια πολλά να εκτιμήσω τις αντίκες που έχουν οι δικού μου και πιο μικρή ήθελα να τις πετάξω όλες!! (το σπίτι μου βέβαια έχει μοντέρνοκλασσικό ύφος και δεν έχω πάρει καμία από αυτές).Ομορφο post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο Χριστίνα again... από καιρό ψάχνω μια παλιά γραφομηχανή για το decor του γραφείου μου! Το θέμα είναι που τις βρίσκουμε.... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λοιπόν, παλιά λάβαμε μια "γραφούλα" σε γαλάζιο χρώμα, δώρο του Αη-Βασίλη! εκείνη την παιδική γραφομηχανή και μας μάθαινε η μαμά πώς να βάζουμε σωστά τα δάχτυλά μας στα κουμπιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πόσο υπέροχες είναι οι γραφομηχανές και γενικότερα τα βίντατζ κομμάτια, δίνουν μια σοβαρότητα, μια αίγλη ρε παιδί μου! Πολύ ωραία ανάρτηση :)
    Φιλάκια Χριστινάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχω κι εγώ μια Tipa Κίτρινη, πανέμορφη!!!Την κρατάω για ενθύμιο!!!Σ'αυτήν πρωτοέμαθα τυφλό σύστημα δακτυλογράφισης!!!Είναι η αγαπημένη μου!!! Μπράβο , ωραία ιδέα!! φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τις λατρεύω τις γραφομηχανές!! είχα μικρή μία, αλλά στην πρώτη μας μετακόμιση εξαφανίστηκε! Θέλω οπωσδήποτε να αποκτήσω μια!!! Πολύ όμορφη ανάρτηση, νοσταλγική! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αγαπω γραφομηχανες..και οτιδηποτε vintage κομματια!μου φτιαχνουν τη διαθεση ειδικα σε συνδιασμο με κατι pop ειναι το αγαπημενο μου στιλ διακοσμησης!πολλα φιλακια σε σενα και σ ολη την οικογενεια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι πράγματι σταθερή αξία, με μοναδική γοητεία η γραφομηχανή!
    Φιλιά Χριστινάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχ! Η δέκατη φωτό μοιάζει με εκείνη που είχα ως παιδί, αγορασμένη από το Μοναστηράκι. Δεν την έχω όμως πια. Δεν ξεχνάω τη μυρωδιά του μελανιού επάνω στο χαρτί, κάποια γράμματα που χόρευαν, τη δυσκολία να διορθωθεί ένα λάθος, το κλασσικό ντινγκ! Όλα είναι υπέροχα σε μια τέτοια μηχανή. Σ' ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπέροχες διακοσμήσεις με αντίκες μιας εποχής όχι και τόσο τεχνολογικής!!! Καλή συνέχεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είχαμε κι εμείς μια γραφομηχανή στο σπίτι! Πολύ παιχνίδι, αλλά με προσοχή! Αυτή που είναι επάνω στη βαλίτσα είναι πολύ όμορφη, και η βαλίτσα επίσης. Μου άρεσε και η φωτογραφία που δείχνει κάτι διακοσμητικά πιάτα (και όχι μόνο) στον τοίχο. Ωραία επιλογή!
    {Fan, όπως λέμε sofan!}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θέλω οπωσδήποτε κάποια στιγμή να αποκτήσω μια. Τις λατρεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. όντως είναι τέλειες. ξέρει βρε παιδιά κανείς που μπορώ να αγοράσω μία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αχ, τι όμορφες που είναι και τι ωραία ανάρτηση!!!!! Δυστυχώς, δεν έχω αν και πολύ θα τό'θελα!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπω τις vintage γραφομηχανες!!Ψαχνω καιρο να αγορασω μια για το γραφείο μου!!Αν βρεις καπου ειδοποιησε με please!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ όμορφη ιδέα, έχω και εγώ κάπου μια παλιά,
    θα την ψάξω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είναι πανεμορφες, γεματες νοσταλγια μιας αλλης εποχης.. Καλή εβδομάδα ευχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. εντάξει είσαι μέσα στο μυαλό μου...
    πρόσφατα ξέθαψα την δική μου που είχα μικρή και την έχω τοποθετήσει σε μια γωνία και είναι τόσο όμορφη....
    φιλιά πολλάααα

    http://favoritemomentsofmylife.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όσο παλιότερες τόσο πιο όμορφες είναι!!
    Πολή ωραία ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!