22.9.10

Φθινοπωρική διακόσμηση!!






Τι καλύτερο από τα φθινοπωρινά χρώματα που χαρίζουν ζεστασιά και θαλπωρή στο σπίτι μας καθώς ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει. Κατακόκκινα μήλα, κολοκύθες στο χρώμα του ήλιου και φθινοπωρινά φύλλα δημιουργούν ξεκούραση και χαλάρωση. Το φθινόπωρο μας καλεί να μείνουμε σπίτι, να καθίσουμε στην αγαπημένη μας πολυθρόνα, να απολαύσουμε μια ζεστή σοκολάτα.

Μερικές αλλαγές χρειάζονται στους αγαπημένους μας χώρους...

  • Αγοράστε φρούτα εποχής, όπως μήλα, αχλάδια, κολοκύθες, ξηρούς καρπούς, καλαμπόκι και γεμίστε μια απλή ξύλινη γαβάθα με τους φθινοπωρινά χρώματα της φύσης. Μπορείτε να στολίσετε με αυτόν τον τρόπο το τζάκι σας ή τον μπουφέ της κουζίνας. 
  •  Το βραδάκι και πριν ανάψετε τα φώτα, δημιουργήστε ρομαντική ατμόσφαιρα ανάβοντας αρωματικά κεριά,πχ κανέλα ή βανίλια. Το απαλό τους άρωμα είναι ευεργετικό για την ψυχική διάθεση.
  •  Μαζέψτε φθινοπωρινά φύλλα. Μπορείτε να τα σιδερώσετε ανάμεσα σε κόλλες κερωμένου χαρτιού, ή να τα πιέσετε ανάμεσα στις σελίδες ενός βαριού βιβλίου. Όταν ξεραθούν, χρησιμοποιήστε τα για να στολίσετε το σπίτι, είτε μέσα σε βάζα, δημιουργώντας συνθέσεις μαζί με εποχιακά φρούτα, ή ακόμα και σαν σουβέρ για το ποτό σας.Επίσης μπορείτε να τα βάλετε σε ωραίες κορνίζες στον τοίχο σας ή να τα διακοσμήσετε σε κεριά.
  • Στολίστε  ένα απλό τετράδιο με σκληρό εξώφυλλο με αποξηραμένα φθινοπωρινά φύλλα. Συγκεντρώστε στην ατζέντα σας τις αγαπημένες σας φθινοπωρινές συνταγές, τα ραντεβού της εποχής, τις καθημερινές σας σκέψεις, το δικό σας πρόγραμμα για τον ελεύθερο χρόνο και ότι άλλο θέλετε.
  • Προσθέστε τα χρώματα της εποχής στη διακόσμηση του σπιτιού, ένα ριχτάρι και μαξιλάρια στις αποχρώσεις του φθινοπώρου: πορτοκαλί, χρυσαφί, μπορντό, μελί, βαθύ πράσινο. Συνοδέψτε το πρωινό σας με κούπες του καφέ με φθινοπωρινά σχέδια.

4 σχόλια:

  1. Χριστίνα και μένα μου αρέσουν πολύ τα φθινοπωρινά χρώματα! Μου έκανε εντύπωση αυτό που γράφεις, να στολίσουμε ένα τετράδιο με σκληρό εξώφυλλο με αποξηραμένα φθινοπωρινά φύλλα! Πως γίνεται αυτό? Θέλω να πω, με την πάροδο του χρόνου τα φύλλα δεν σπάνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρελλαινομαι για το φθινοπωρο, τα χρωματα του, το αρωμα του....τα ολα του :)

    Ωραιες ιδεες Χριστινα μου!!!

    καλημερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ομορφες ιδεες!!! ...σε οσες εχουν μανια με τις κατασκευες βαζεις...φυτιλιες τωρα!!!
    ΤΡΕΧΩΩΩ...να μαζεψω φυλλααααα.....
    ....Τα καλαμια της 1ης φωτογραφιας να δω που θα βρω....χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. misirlou τα καλάμια θα τα βρεις σε τροπικά μέρη!! :)
    θα είναι δύσκολο εδώ να βρεις,εκτός κι αν ενώσεις πολλά κομμάτια από τα απλά καλάμια και τα κολλήσεις.δεν ξέρω αν θα πετύχει...

    Dee Dee γι'αυτό κάνεις τον γάμο σου φθινόπωρο? σου ετοιμάζω κάτι!! καλησπέρα πια!!

    EFI να σου πω την αλήθεια δεν το έχω δοκιμάσει, φαντάζομαι ότι αν είναι κερωμένα δεν θα χαλάνε, άλλη λύση είναι να βάλουμε πάνω από τα φύλλα, το πλαστικό που ντύνουμε τα σχολικά βιβλία, επίσης υπάρχουν χαροπετσέτες για ντεκουπάζ με τέλεια φθινοπωρινά φύλλα...ελπίζω να βοήθησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!