Μετά το πάρτι γενεθλίων με θέμα το ουράνιο τόξο που σας έδειξα σε προηγούμενη ανάρτηση βρήκα και τέλεια μπισκότα να ταιριάξουν υπέροχα! Τα μπισκοτάκια τα είδα στο blog supermomrocks, την αυθεντική συνταγή μπορείτε να την δείτε στο blog she knows. Με βάζουν σε πειρασμό οι εικόνες να δοκιμάσω να τα φτιάξω πολύ σύντομα. Εσείς θα τα δοκιμάσετε?
Υλικά:
1 φλιτζάνι ζάχαρη.
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη.
1 φλιτζάνι βούτυρο.
1 φλιτζάνι λάδι.
2 αυγά.
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο.
1 κ.γ. αλάτι.
1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου.
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
5 φλιτζάνια αλεύρι.
1 κ.γ. βανίλια
Μίνι M & M καραμέλες.
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, για το γλάσο(κόλλα).
2 κ.γ γάλα, για το γλάσο (κόλλα).
6 χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Εκτέλεση:
Χτυπάτε την απλή ζάχαρη και την άχνη με το βούτυρο να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτετε αυγά και λάδι. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα βάζετε σιγά σιγά στο μείγμα και μετά την βανίλια και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
Χωρίστε τη ζύμη σε πέντε μπάλες ίδιου μεγέθους και μία μικρότερη μπάλα (αυτό θα είναι το μαύρο) και προσθέστε τα χρώματα.
Χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό δοχείο, βάλτε πλαστική μεμβράνη τροφίμων, χωρίζετε κάθε μπάλα στα 2 (εκτός από το μαύρο)και αρχίζετε να βάζετε την ζύμη σε στρώσεις αρχίζοντας με το μαύρο στο κάτω μέρος. Εναλλαγή των χρωμάτων, έτσι ώστε να καταλήξετε με δύο στρώματα του κάθε χρώματος.
Καλύψτε τη ζύμη και βάλτε την στο ψυγείο για τέσσερις ώρες ή όλη τη νύχτα.
Αφού παγώσει βγάλτε τη ζύμη από το δοχείο και κόψτε την σε φέτες, περίπου 1-2 εκ. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά.
Αμέσως μετά τα βγάζετε από τον φούρνο και με το κουπ πατ κόβετε σε σχήμα γαϊδάρου για να σχηματιστεί ένα γαϊδουράκι πινιάτα. Χρειάζεστε για κάθε γαϊδουράκι 3 μπισκότα, το ένα να είναι κομμένο ανάποδα.
Στο μπισκότο που θα μπει στη μέση κόβετε τα αυτιά, τα πόδια και μια μακρόστενη τρύπα στη μέση, όπου θα μπουν τα καραμελάκια.
Προσπαθήστε να τα κόψετε γρήγορα πριν κρυώσουν κι αρχίζουν να θρυμματίζονται. Μετά τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως.
Για την συναρμολόγηση ανακατεύετε το γάλα με τη ζάχαρη, το γλάσο δηλαδή, η οποία θα είναι η κόλλα για να ενωθούν τα μπισκότα. Με τη βοήθεια ενός κορνέ θα την βάζετε επάνω στα μπισκότα όπως στις εικόνες.
Τα αφήνετε 30 λεπτά να κολλήσουν καλά και είναι έτοιμα τα μπισκότα πινιάτες!
Καλημέρα Χριστίνα,καλό μήνα!!Τέλεια τά μπισκοτάκια!!Πολύ πρωτότυπα!!Τά παιδάκια είμαι σίγουρη θά ενθουσιαστούν!!Φιλάκια,καλό Σ/Κ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα..τι χρωμα..μονο να τα βλεπεις..αμαρτια να τα φας..χα χα..τελοια συνταγη..φιλια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα! Μπισκότα πινιάτες, γιαμ γιαμ, και χωρίς ίχνος βίας (το μπαστούνι εννοώ). Χμ,λίγο μπελαλίδικα μου φαίνονται, αλλά για τα παιδιά μου θα τα έφτιαχνα. Φυσικά, κεκλεισμένων των θυρών, για να μη χαλάσει η έκπληξη. Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!! Έχω εντυπωσιαστεί! Από την πολύ όμορφη ιδέα με το ουράνιο τόξο στην προηγούμενη ανάρτηση, μας πας στα πανέμορφα πολύχρωμα γεμιστά μπισκότα!!! Υπέροχες αυτές ιδέες, όρεξη να έχεις να τις υλοποιείς!!! Πολύ θα ήθελα να φτιάξω τα μπισκοτάκια, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ χρώματα ζαχαροπλαστικής, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία.. Τώρα επειδή εγώ δεν έχω παιδιά θα πρέπει να βρω και την κατάλληλη στιγμή βέβαια, αλλά κάτι θα σκαρφιστώ!! Φιλάκια! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ! Είναι τέλεια!! Τόσο πρωτότυπα!! Δεν σου πάει η καρδιά να τα φας πάντως! χαχα! Αν τα δοκιμάσεις, χαρά στο κουράγιο σου! Φαίνονται πως είναι λίγο ζόρικα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!
Συγχαρητήρια για το καταπληκτικό σου blog και τις υπέροχες ιδέες σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήWow fantastic!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήBesos, desde España, Marcela♥
σαν ψεύτικα!!!! δεν νομίζω να έχω την υπομονή να τα φτιάξω προς το παρόν ,αλλά κρατώ τη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαληνύχτα!
Thank you so much for your visit!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήI follow you with GFC and G+ now!!!
Have a wonderful weekend!
Besos, Marcela♥
Φανταστική συνταγή! Πόσο υπομονή πρέπει να έχεις για να τα φτάξεις αυτά?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου!