17.5.12

Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο!





Ένα νόστιμο πιάτο που το φτιάχνω πολύ συχνά γιατί μας αρέσει οικογενειακώς. Διακρίνεται για την απλότητα του, αυτό που το απογειώνει όμως είναι το γιαούρτι που προσθέτουμε στο σερβίρισμα. 
Υλικά:
για 3 άτομα
3 μπούτια από κοτόπουλο.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
1 σκελίδα σκόρδο.
Λάδι.
1 ποτήρι λευκό κρασί.
1 1/2 κούπα ρύζι σπυρωτό.
Αλάτι.
Πιπέρι.
Ρίγανη.
Προετοιμασία:
Σοτάρουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Βάζουμε νερό όσο χρειάζεται για να καλύψει το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια μεταφέρουμε στο ταψί το κοτόπουλο με αρκετό από το υγρό του και προσθέτουμε το ρύζι. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να βράσει το ρύζι και να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί κι άλλο υγρό το ρύζι, βάζουμε από αυτό που έχουμε κρατήσει. Σερβίρουμε στο πιάτο μαζί με γιαούρτι.


Σημείωση:
Μπορούμε να κάνουμε διάφορες παραλλαγές αν θέλουμε, να προσθέσουμε φιδέ ή κρόκο Κοζάνης ή πράσινη πιπεριά κέρατο. 




5 σχόλια:

  1. Ωραίο φαγάκι και δεν είχα σκεφτεί να το κάνω στο φούρνο!
    Όντως το γιαούρτι στο σερβίρισμα θα του πηγαίνει πολύ και τώρα ειδικά που είναι καλοκαιράκι θα το κάνει ακόμα πιο δροσερό!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γιαουρτακι του παει πολυ, αλλα προσπαθησε να αποφευγεις τα γαλακτοκομικα με το κρεας. Δεν ειναι υγιεινος συνδιασμος και με κοκκινο κρεας δεσμευει το σιδηρο και δεν αποθηκευεται απο τον οργανισμο.
    Ασχολειται πολυ η μαμα μου με υγιεινους συνδιασμους διατροφης (οχι οτι τους τηρουμε κι εμεις παντα) γι'αυτο στο εγραψα :):)

    Φιλιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειο αγαπημένο φαγάκι Χριστίνα μου δεν το έχω κάνει στον φουρνο, θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω πω Χριστίνα τι είπες τώρα! Το γιαούρτι θα του πηγαίνει πολύ! Μνιαμ μνιαμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστινάκι σήμερα το έφτιαξα! είχα να το φάω απ'τα παιδικά μου χρόνια κ βγήκε πεντανόστιμο! εύκολη κ γρήγορη συνταγή, μπήκε στα favourites ;-) μένια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!