12.3.10

Τσάι!!

"Για να διώξει κανείς τη δίψα, πρέπει να πιει νερό.
Για να διώξει κανείς τις έννοιες, πρέπει να πιει κρασί
Για να ανοίξει το πνεύμα του και να μείνει κανείς ξύπνιος, πρέπει να πιει τσάι."


Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με το τσάι..μου αρέσει να πίνω ιδιαίτερες γεύσεις του, τρελαίνομαι για τσαγιέρες, φλυτζάνια,ότι εξαρτήματα υπάρχουν... Κρύο ή ζεστό είναι τέλειο!!Βρήκα κάποιες χρήσιμες πληροφορίες...

Βασική προετοιμασία τσαγιού.

Για να φτιάξετε ένα γευστικό φλυτζάνι τσάι είναι πολύ βασικό το νερό που χρησιμοποιείται να έχει πολύ οξυγόνο. Όταν βράσει το νερό, το οξυγόνο απελευθερώνεται στον αέρα, γιαυτό πρέπει να μην το βράζετε πολύ. Αν θέλετε να είστε ακριβής, το μαύρο και το oolong τσάι, πρέπει να φτιάχνονται σε νερό θερμοκρασίας 95 βαθμών C ( 200 βαθμών F ). Το πράσινο και το άσπρο τσάι, χρειάζονται μικρότερη θερμοκρασία. Ποτέ μην χρησιμοποιείται νερό που είχατε βράσει από νωρίτερα για να φτιάξετε τσάι, επειδή θα έχει χαθεί το οξυγόνο του.

Η ποιότητα του νερού επηρεάζει το τσάι σας.

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε 100% καθαρό νερό πηγής. Εφόσον το νερό αποτελεί το 90% των συστατικών του ροφήματός σας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διαλέγετε το καταλληλότερο νερό. Φυσικά για λόγους υγείας αλλά και για να έχετε τη σωστή γεύση στο τσάι σας. Είναι άδικο να έχετε καταπληκτικής ποϊότητας τσάι ή ένα αρωματικό φυτό και να χάνετε τη γεύση τους εξαιτίας της ακαταλληλότητας του νερού.

Αποθηκεύετε το τσάι σας.

Τα φύλλα θα πρέπει να φυλάσσονται σε αεροστεγή συσκευασία σε δροσερό, ξηρό μέρος και σε σκιά. Τα πιο ελαφριά, ( πράσινα και άσπρα ) θα πρέπει να καταναλώνονται γρηγορότερα από τα σκουρότερα. Υπάρχει μια εξαίρεση. Το pu-erh βελτιώνεται με το χρόνο αν φυλαχτεί σε δροσερό, ξηρό και σκιερό μέρος.

 

 

Πόσο πρέπει να αγοράσω;

Απο 100 γρ φύλλων τσαγιού παίρνουμε περίπου 40 φλυτζάνια ανάλογα με το πόσο δυνατό επιθυμούμε να είναι το ρόφημα μας.

 

 

Τσάι - Καφέ και αυτά που πρέπει να γνωρίζετε

 

Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, το τσάι είναι πολύ πιο ωφέλιμο. Ειδικά το πράσινο και το λευκό τσάι αποτελούν εξαιρετικές πηγές ισχυρών αντιοξειδωτικών συστατικών.


Τα αρωματισμένα τσάγια έχουν μακρά ιστορία στην Κίνα. Αυτά τα τσάγια προορίζονταν ως δώρα για τον αυτοκράτορα. Αρωματίζονταν κυρίως με γιασεμί, τριαντάφυλλο, ορχιδέα, άνθη πορτοκαλιάς, μανώλια, λωτό και χρυσάνθεμο, το λεγόμενο κινέζικο χαμομήλι.

Η ποιότητα ενός αρωματισμένου τσαγιού βασίζεται καταρχήν στην επιλογή του τσαγιού που θα αρωματιστεί, στη διαδικασία του αρωματισμού καθώς και στα υλικά που χρησιμοποιούνται. Έτσι, ένα εξαιρετικό κινέζικο τσάι αρωματισμένο με γιασεμί θα περάσει από δέκα φάσεις πριν θεωρηθεί έτοιμο.3 σχόλια:

 1. Καλησπέρα,

  Το blog σου ειναι ωραίο και το δωμάτιο της μικρή σου ειναι πολύ γλυκό !

  Μαγδαληνή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν είχα ιδέα για όλα αυτά παρότι λατρεύω το τσάι.
  Ευχαριστούμε!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!