22.3.12

Live in colours!!

Τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχολογία του ανθρώπου. Οι ψυχολόγοι συμφωνούν πως οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία και τον νου ενός ανθρώπου, τότε μπορεί να επηρεάσει και την φυσική του κατάσταση.
Έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι που περιβάλλονται συνέχεια από ζωηρά και φωτεινά χρώματα, χαίρουν καλύτερης φυσικής κατάστασης και ψυχικής ηρεμίας από εκείνους που περιβάλλονται από σκούρα και μουντά χρώματα. 
 Φαντάζομαι γνωρίζετε για την μέθοδο των παιδοψυχολόγων που δίνουν στα παιδιά να ζωγραφίσουν και στην συνέχεια μελετούν τα χρώματα που έχει επιλέξει το παιδί για να ζωγραφίσει. 
Μερικές φορές ο άνθρωπος ενστικτωδώς επιλέγει τα χρώματα που έχει ανάγκη. Παρατηρούμε πχ έναν άνθρωπο που πάσχει από ημικρανίες, μια προτίμηση στο γαλάζιο χρώμα. Το γαλάζιο είναι ένα χρώμα που ηρεμεί και ο άνθρωπος που έχει την ανάγκη του, ασυναίσθητα το προτιμά. 

Και που θέλω να καταλήξω?  Σε μια Δανέζικη εταιρεία που ειδικεύεται σε προϊόντα διακόσμησης και αξεσουάρ. Δείτε την πανδαισία χρωμάτων στα μαξιλάρια, τα επιτραπέζια σκεύη από μελαμίνη, τα υφάσματα...Το site τους σε ξετρελαίνει,ρίξτε μια ματιά.http://www.rice.dk/ 
 Είναι να μην σου φτιάχνει η διάθεση με όλα αυτά? Τα θέλω όλα!!







4 σχόλια:

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!